Problemi sa ledjima odnosno krstima

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
zorander
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 18, 2013 7:47 pm

Problemi sa ledjima odnosno krstima

Post od zorander »

Pre nekih 2 meseca sam snimao kicmu jer sam imao bolove jake u ledjima donjem delu,krstima prilikom saginjanja ili tako nekim pokretima savijanja. Na snimku su mi procitali diskopatija l5\s1 predela. I dobio sam terapiju na koju idem vec mesec i po dana 5min ultrazvuk i 10 min struja INF 90-100Hz.Primao inekcije ketonal,diklofen i pio zodol,. Posle nekog vremena sam dobio u fizikalnu terapiju-vezbe,koje radim svakodnevno. Regan vezbe i vezbe za jacanji deo lumbalnog dela kicme.Proslo je vec dosta vremena,bol je dosta popustila ali i dalje je prisutna,ne u jakim merama ali zaboli. Nemam trnjenje u nogama i tako to,pa je doktorka iskljucila diskus herniju. Zanima me koliko dugo trebam da radim vezbe i terapiju i da li ce uopste proci bol u ledjima? I ima li neko neki primer mesec dva tri godine? POMOC.....neke dodatne vezbe ili bilo koja pomoc da bol sto pre nestane.
da kazem i da sam mazao razna sra*a konjsku mast,zglobex ,komovu rakiju..Ali poboljsanje se tek videlo sa vezbama. I jos da napomenem da nisam nista dizao tesko i da me je secnula kicma,nego mislio sam da se prehladio da me uhvatila promaja..
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Problemi sa ledjima odnosno krstima

Post od aa_aca »

Предлажем ти коришћење Истекија и терапију сталним магнетима. Погледај шта сам о томе писао на мом сајту w w w . a c a . r s па се јави ако ти треба још каква информација.

Када се на тврдој подлози, бос, високо подигнеш на прсте и нагло спустиш тако да јако лупиш петама о под, да ли осетиш неко севање или пресецање у кичми?
zorander
Novi član
Novi član

Post od zorander »

Ne osecam nikakav bol normalno se dizem na prste i spustim jako i na pete se normalno podizem.
zorander
Novi član
Novi član

Post od zorander »

I da gde da nadjem te stalne magnete? jel to ovako nesto?
http://www.kupindo.com/Ostalo/10782848_ ... -kocka-N42
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Довољно су јаки али не знам која им је магнетна оса, па самим тим не могу ти рећи да ли су адекватни за примену. Потребно ти је нешто овако: http://www.magnet-shop.com/Neodymium-Ma ... ::245.html

Ако имаш финансијских могућности, најбоље је да одеш до проф. Душанке Мандић. У противном, мораш сам да се сналазиш како ћеш да распоредиш магнете и да их учврстиш. Погрешна примена не може да буде штетна већ само можеш да останеш без ефекта - ако магнетно поље локализујеш на малу запремину. Најкраће речено, треба да направиш магнетну површину на којој ће магнетне осе магнета бити оријентисане паралелно, а магнети на међусобном растојању на коме постоји приметна интеракција.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Predugo traje ,sto znaci da vezbe nisu adekvatne.Reganove vezbe se vise ne praktikuju i davno su izbacene iz upotrebe,za takve simptome koje vi imate najbolji je MC Kenzie pristup ,a on izgleda nekako ovako

http://www.youtube.com/watch?v=vqzlbHsf5rw

s tim sto ne smete ovo praktikovati sami nego mora sertifikovani fizioterapeut da vam osmisli program.Pozdrav
zorander
Novi član
Novi član

Post od zorander »

Slika

Slika

Ove vezbe radim za jacanje lumbalnog dela i ove mckenzie sam poceo juce da radim
http://www.youtube.com/watch?v=mirXP_qTOc8
da li ima neko jos neki predlog sem ovoga. Nadam se da ce mi ove mekenzijeve vezbe pomoci. A kupicu i onaj isteki kad dobijem platu pa cemo videti. Ako je neko imao slican problem molim da se javi. Hvala
physio
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 04, 2009 11:50 am

Post od physio »

Vezbe koje radis su sasvim ok. Potrebno je ipak dosta vremena da bol potpuno nestane. Pored svakodnevnog vezbanja preporucio bih ti Ahilo gel ( www.ahilogel.com) U pitanju je biljni preparat koji povoljno deluje kod svih bolnih stanja. Znam dosta pacijenata koji su svoj problem resili koristeci ovu kombinaciju ( vezbe + ahilo gel ).
zorander
Novi član
Novi član

Post od zorander »

Hvala.Probacu i to.Kupicu sutra pa cu reci kako deluje za neki dan.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član

Post od terapeut »

Slika 4 i 5 sve vezbe su apsolutno pogresne.Slika 1 ne znam sta predstavlja treca pozicija ,ostale su u domenu rekreativne gimnastike koja nema veze sa rehabilitacijom i resavanjem problema koji imate,a 2. i 3. slika su kontraindikovane.Kao sto rekoh u prethodnom postu ako je oporavak spor vezbe su pogresne.Pozdrav
zorander
Novi član
Novi član

Post od zorander »

Te vezbe su mi dali u domu zdravlja na terapiji,a posto ne ma nekog efekta. Ajde dajte mi vi neke vezbe koje bi trebalo da mi pomognu? Jer vise mi je prevrsilo idem na terapiju mesec i po dana i nije mi nesto preterano bolje.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član

Post od terapeut »

nazalost,to ne funkcionise tako.vezbe mora da vam odredi fizioterapeut na osnovu pregleda koji ce izvrsiti.Vazni pokazatelji su lokalizacija i intezitet bola,svakodnevne aktivnosti i da li postoji neki neuroloski znak (trnjenje,grcevi,ziganje i sl...)
Ovako napamet je veoma neprofesionalno davati bilo kakvu vezbu jer stanje cak moze i da se pogorsa.

Npr u vasim vezbama je svuda prisutno podizanje glave ,a to veoma mnogo opterecuje duralnu vrecu u kojoj se nalazi kicmena mozdina i na taj nacin se povecava patnja kicmenog stuba pa samim tim se i oporavak produzuje.Pozdrav
zorander
Novi član
Novi član

Post od zorander »

mhm,pa sto se tice grceva bolova u nogama itd,nemam to. Pa ne znam kod nas je zdravstvo uzas. Jedino da odem kod privatnika nekog da me pregleda i odredi vezbe. Imam bol samo u predelu krsta dole kad se savijam i kad treba, nesto u tom polozaju da radim. Npr usisavanje u sagnutom polozaju. Inace mogu da hodam i 10 km bez problema,mogu da trcim vozim biciklu sve ok. Samo u savijanju imam bol. Sta da radim????
mix29
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 09, 2013 6:07 pm

Post od mix29 »

Pozdrav,
prije 15 mjeseci operisao sam kicmu na 2 nivoa L4 - L5 desna hernija diskusa i L5 - F1 lijeva. prije 3-4 dana pojavili su mi se bolovi u kukovima, i bol ide niz noge u stopala, da li mi se bolovi mogu pojaviti zbog prehlade, posto sam bas ovih dana prehladjen ili se moram opet zabrinuti???
Hvala
Odgovori