Problemi sa ledjima odnosno krstima
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Problemi sa ledjima odnosno krstima
Pre nekih 2 meseca sam snimao kicmu jer sam imao bolove jake u ledjima donjem delu,krstima prilikom saginjanja ili tako nekim pokretima savijanja. Na snimku su mi procitali diskopatija l5\s1 predela. I dobio sam terapiju na koju idem vec mesec i po dana 5min ultrazvuk i 10 min struja INF 90-100Hz.Primao inekcije ketonal,diklofen i pio zodol,. Posle nekog vremena sam dobio u fizikalnu terapiju-vezbe,koje radim svakodnevno. Regan vezbe i vezbe za jacanji deo lumbalnog dela kicme.Proslo je vec dosta vremena,bol je dosta popustila ali i dalje je prisutna,ne u jakim merama ali zaboli. Nemam trnjenje u nogama i tako to,pa je doktorka iskljucila diskus herniju. Zanima me koliko dugo trebam da radim vezbe i terapiju i da li ce uopste proci bol u ledjima? I ima li neko neki primer mesec dva tri godine? POMOC.....neke dodatne vezbe ili bilo koja pomoc da bol sto pre nestane.
da kazem i da sam mazao razna sra*a konjsku mast,zglobex ,komovu rakiju..Ali poboljsanje se tek videlo sa vezbama. I jos da napomenem da nisam nista dizao tesko i da me je secnula kicma,nego mislio sam da se prehladio da me uhvatila promaja..
da kazem i da sam mazao razna sra*a konjsku mast,zglobex ,komovu rakiju..Ali poboljsanje se tek videlo sa vezbama. I jos da napomenem da nisam nista dizao tesko i da me je secnula kicma,nego mislio sam da se prehladio da me uhvatila promaja..
Re: Problemi sa ledjima odnosno krstima
Предлажем ти коришћење Истекија и терапију сталним магнетима. Погледај шта сам о томе писао на мом сајту w w w . a c a . r s па се јави ако ти треба још каква информација.
Када се на тврдој подлози, бос, високо подигнеш на прсте и нагло спустиш тако да јако лупиш петама о под, да ли осетиш неко севање или пресецање у кичми?
Када се на тврдој подлози, бос, високо подигнеш на прсте и нагло спустиш тако да јако лупиш петама о под, да ли осетиш неко севање или пресецање у кичми?
Ne osecam nikakav bol normalno se dizem na prste i spustim jako i na pete se normalno podizem.
I da gde da nadjem te stalne magnete? jel to ovako nesto?
http://www.kupindo.com/Ostalo/10782848_ ... -kocka-N42
http://www.kupindo.com/Ostalo/10782848_ ... -kocka-N42
Довољно су јаки али не знам која им је магнетна оса, па самим тим не могу ти рећи да ли су адекватни за примену. Потребно ти је нешто овако: http://www.magnet-shop.com/Neodymium-Ma ... ::245.html
Ако имаш финансијских могућности, најбоље је да одеш до проф. Душанке Мандић. У противном, мораш сам да се сналазиш како ћеш да распоредиш магнете и да их учврстиш. Погрешна примена не може да буде штетна већ само можеш да останеш без ефекта - ако магнетно поље локализујеш на малу запремину. Најкраће речено, треба да направиш магнетну површину на којој ће магнетне осе магнета бити оријентисане паралелно, а магнети на међусобном растојању на коме постоји приметна интеракција.
Ако имаш финансијских могућности, најбоље је да одеш до проф. Душанке Мандић. У противном, мораш сам да се сналазиш како ћеш да распоредиш магнете и да их учврстиш. Погрешна примена не може да буде штетна већ само можеш да останеш без ефекта - ако магнетно поље локализујеш на малу запремину. Најкраће речено, треба да направиш магнетну површину на којој ће магнетне осе магнета бити оријентисане паралелно, а магнети на међусобном растојању на коме постоји приметна интеракција.
Predugo traje ,sto znaci da vezbe nisu adekvatne.Reganove vezbe se vise ne praktikuju i davno su izbacene iz upotrebe,za takve simptome koje vi imate najbolji je MC Kenzie pristup ,a on izgleda nekako ovako
http://www.youtube.com/watch?v=vqzlbHsf5rw
s tim sto ne smete ovo praktikovati sami nego mora sertifikovani fizioterapeut da vam osmisli program.Pozdrav
http://www.youtube.com/watch?v=vqzlbHsf5rw
s tim sto ne smete ovo praktikovati sami nego mora sertifikovani fizioterapeut da vam osmisli program.Pozdrav

Ove vezbe radim za jacanje lumbalnog dela i ove mckenzie sam poceo juce da radim
http://www.youtube.com/watch?v=mirXP_qTOc8
da li ima neko jos neki predlog sem ovoga. Nadam se da ce mi ove mekenzijeve vezbe pomoci. A kupicu i onaj isteki kad dobijem platu pa cemo videti. Ako je neko imao slican problem molim da se javi. Hvala
Vezbe koje radis su sasvim ok. Potrebno je ipak dosta vremena da bol potpuno nestane. Pored svakodnevnog vezbanja preporucio bih ti Ahilo gel ( www.ahilogel.com) U pitanju je biljni preparat koji povoljno deluje kod svih bolnih stanja. Znam dosta pacijenata koji su svoj problem resili koristeci ovu kombinaciju ( vezbe + ahilo gel ).
Hvala.Probacu i to.Kupicu sutra pa cu reci kako deluje za neki dan.
Slika 4 i 5 sve vezbe su apsolutno pogresne.Slika 1 ne znam sta predstavlja treca pozicija ,ostale su u domenu rekreativne gimnastike koja nema veze sa rehabilitacijom i resavanjem problema koji imate,a 2. i 3. slika su kontraindikovane.Kao sto rekoh u prethodnom postu ako je oporavak spor vezbe su pogresne.Pozdrav
Te vezbe su mi dali u domu zdravlja na terapiji,a posto ne ma nekog efekta. Ajde dajte mi vi neke vezbe koje bi trebalo da mi pomognu? Jer vise mi je prevrsilo idem na terapiju mesec i po dana i nije mi nesto preterano bolje.
nazalost,to ne funkcionise tako.vezbe mora da vam odredi fizioterapeut na osnovu pregleda koji ce izvrsiti.Vazni pokazatelji su lokalizacija i intezitet bola,svakodnevne aktivnosti i da li postoji neki neuroloski znak (trnjenje,grcevi,ziganje i sl...)
Ovako napamet je veoma neprofesionalno davati bilo kakvu vezbu jer stanje cak moze i da se pogorsa.
Npr u vasim vezbama je svuda prisutno podizanje glave ,a to veoma mnogo opterecuje duralnu vrecu u kojoj se nalazi kicmena mozdina i na taj nacin se povecava patnja kicmenog stuba pa samim tim se i oporavak produzuje.Pozdrav
Ovako napamet je veoma neprofesionalno davati bilo kakvu vezbu jer stanje cak moze i da se pogorsa.
Npr u vasim vezbama je svuda prisutno podizanje glave ,a to veoma mnogo opterecuje duralnu vrecu u kojoj se nalazi kicmena mozdina i na taj nacin se povecava patnja kicmenog stuba pa samim tim se i oporavak produzuje.Pozdrav
mhm,pa sto se tice grceva bolova u nogama itd,nemam to. Pa ne znam kod nas je zdravstvo uzas. Jedino da odem kod privatnika nekog da me pregleda i odredi vezbe. Imam bol samo u predelu krsta dole kad se savijam i kad treba, nesto u tom polozaju da radim. Npr usisavanje u sagnutom polozaju. Inace mogu da hodam i 10 km bez problema,mogu da trcim vozim biciklu sve ok. Samo u savijanju imam bol. Sta da radim????
Pozdrav,
prije 15 mjeseci operisao sam kicmu na 2 nivoa L4 - L5 desna hernija diskusa i L5 - F1 lijeva. prije 3-4 dana pojavili su mi se bolovi u kukovima, i bol ide niz noge u stopala, da li mi se bolovi mogu pojaviti zbog prehlade, posto sam bas ovih dana prehladjen ili se moram opet zabrinuti???
Hvala
prije 15 mjeseci operisao sam kicmu na 2 nivoa L4 - L5 desna hernija diskusa i L5 - F1 lijeva. prije 3-4 dana pojavili su mi se bolovi u kukovima, i bol ide niz noge u stopala, da li mi se bolovi mogu pojaviti zbog prehlade, posto sam bas ovih dana prehladjen ili se moram opet zabrinuti???
Hvala