pomoc koliko dugo traje bol posle vadjenja umnjaka

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
mario79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 02, 2013 11:54 am

pomoc koliko dugo traje bol posle vadjenja umnjaka

Post od mario79 »

ja sam bio u ponedeljak da vadim umnjak i vadio mi ga je verovali il ne 4h kad ga je izvadio dao mi je da pijem palitreks 1 kutiju i kad sam popio reko mi je jos 1 da popijem evo pijem i tu drugu kutiju ali me brine bol kako ide svaki dan mi je veci umesto da se smanjiva neznam zasto zubar mi je reko da je to normalno i da ce proci nakon od 7 do 10 dana meni je danas 6 dan i boli me vadio sam donji levi umnjak dali neko zna nesto o ovome dali ce proci bol ili sta da radim
Zeka Peka i drugari
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 04, 2012 11:05 am

Re: pomoc koliko dugo traje bol posle vadjenja umnjaka

Post od Zeka Peka i drugari »

bol je subjektivna kategorija....kod nehiruskog vadjenja kao sto je tvoje, pri cemu je vadjenje bilo tesko i dugotrajno, i povrede mekih tkiva velike bol moze biti prolongiran....ako imas bol naravno treba da pijes lekove protiv bolova- moj predlog je NIMULID...ako te boli i kad popijes lek, onda treba da se javis svom stomatologu i da se konsultujes sa njim....
od komplikacija koje MOGU da se dese , najozbiljnije su suvi alveolitis, to sam mozes videti ako ti je rana prazna i nema nista u njoj.....(ne do pola prazna vec skoro cela prazna)i postoji uzasan konstantan probadajuci bol....i druga komplikacija je povreda nerva, ali kod toga moras osetiti anesteziju usne.....

nastavi da pijes antibiotike, odrzavaj higijenu....!
Odgovori