Pranje zuba

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
fucker
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 02, 2011 4:32 pm

Pranje zuba

Post od fucker »

Perem zube 2-3-4 puta dnevno. Pred spavanje, ujutru i preko dana posle obroka.

E sad cuh kako ne valja da se zubi peru odma posle jela, jer se remeti ph u ustima pastom, kao treba sacekati sat vremena pa oprati.
Onda cuh da ne valja cesto prati zube, posle svakog obroka, jer oslabe od paste.
Ovo me zanima jer treniram borilacke sportove (nostim gumu ali nikad se ne zna) i necu da ostanem bez zuba ako oslabe od pranja.

Inace nikakvih problema sa zubima nemam, poslednji put sam bio kod zubara pre 10ak god kad sam kao mali vadio mlecne zube.

Tako da ako ima neki strucnjak, koji se stvarno razume, da mi objasni ovde sta i kako, znaci samo proverene informacije.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Pranje zuba

Post od aa_aca »

Нисам стоматолог, али ево ти искуства од пар деценија. Перем зубе само пре спавања. После тога нема јела и без изузетка свако вече. Прво их добро очистим зубним концем (конац са воском), а онда четкицом (средње тврдоће) и пастом (без соде бикарбоне) перем бар пет минута. И нема проблема. Ако има потребе, у току дана очистим зубе чачкалицом и мућкам чистом водом који минут.

Гуму коју користиш обавезно сваки дан опери раствором соде бикарбоне (кашичица на чашу воде) а било би добро и да уста сваки дан испереш таквим раствором. То је одлично против гљивица и бактерија.
stomatologNS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 08, 2013 9:40 pm

Post od stomatologNS »

Savet o pravilnom pranju zuba možete pronaći ovde:
http://www.drmilutinovic.rs/stomatolosk ... aveti.html
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Изгледа да и у стоматологији има опречних мишљења о истим питањима, као и у другим областима живота. Тја. :-?
fucker
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 02, 2011 4:32 pm

Post od fucker »

Pa ne znam, kapiram da oce da kazu savrsen koncept pranja i odrzavanja higijene zuba, imali bi znatno manje posla. :lol:
Al nema sanse da ih perem samo uvece, uvece ih obavezno perem pred spavanje, ali i cesto preko dana, ujutru, pogotovo kad treba s nekom ribom da se vidim, ne smrdi mi iz usta nenormalno ili ti neki fazoni, samo uvek moram da budem u full-u. 8)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Свакако, али важно ја да пре спавања користиш и конац за зубе, наравно уз правилно коришћење. :D
Odgovori