Dupli vid.

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
DJDNS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 30, 2013 9:58 am

Dupli vid.

Post od DJDNS »

Imam proble sa vidom u poslednjih 2-3 godine. Radi se o tome da kada gledam u jednu stranu vidim duplo, dok kad gledam u drugu vidim savrseno. Kada sam umorniji ta granica duplog vida se pomera ka sredini t.j. vec kad malo skrenem pogled, vidim duplo. Vidi mi je dobar (bio sam kod oftamologa, koji je uradio kompletan pregled, ocni pritisak, dioptrija ...), išao sam na razna ispitivanja (MR, test zivaca), bio kod neurologa i takodje su svi nalazi dobri. Jedini sto su videli na MR-u je zapusen jedan sinusni kanal, ali su svi rekli da to nema veze sa mojim problemom.
Ja vise ne znam sta da radim, ako neko ima neki predlog ili savet, rado cu ga poslusati.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Dupli vid.

Post od aa_aca »

Успео си да упропастиш очне мишиће, а то се не може видети никаквим скенерима и резонанцама. Шта си то радио? Игрице?

Узми да радиш вежбе за очи и почни да користиш рупичасте наочаре бар осам сати свакодневно. Време ћеш морати постепено да повећаваш, али важно је да за неко време достигнеш осам сати.
DJDNS
Novi član
Novi član

Post od DJDNS »

Hvala na odgovoru. Gde bi mogao da nadjem vezbe koje bi odgovarale za moje stanje. A sto se tice rupicastih naocara, jel postoje neki modeli ili na sta bi trebalo da obratim paznju prilikom kupovine.
Ja sam programer po struci tako da na zalost moram da radim neki put i vise od 8 sati za racunarom.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Могу да се нађу књиге које описују вежбе за очи. Могу и да се купе папирнате варијанте. Није их баш лако наћи, али има. Ради се о стандардним вежбама за опуштање очију и вежбање очних мишића.

Моја супруга користи рупичасте наочаре код којих су рупице распоређење по хоризонталним линијама. То спомињем јер сам пре неки дан видео да има наочара код којих су рупице укосо распоређене. Не знам да ли има какве везе, па само напомињем да имам одлична искуства са хоризонтално распоређеним рупицама.

Ако те занима још што шта, скокни до мога сајта w w w . a c a . r s јер ћеш сигурно наћи нешто корисно. Можеш и да прегледаш теме о очима у здравственим саветима. Обавезно погледај тему Рамена-рачунари.
DJDNS
Novi član
Novi član

Post od DJDNS »

Hvala jos jednom na odgovoru. Mnogo ste mi pomogli.
Odgovori