Поштовани,
Пре 13 година (са својих 24 год. старости), осетио сам промене, које су се манифестовале у виду ноћних презнојавања, благо повишене температуре (око 37 Ц) и нагло наступајућих замора. Анализа крвне слике ништа није показала, а радио сам и налазе на све вирусе, који су били негативни. Каснијим редовним прегледом, уочена је генерализована лимфаденопатија, као и увећане слезина и јетра. Снимак плућа је био чист. Забрањено ми је да било шта узимам од лекова и морао сам да стриктно мирујем. Неких три месеца након тога, поновним прегледом у.з. слезина и јетра су враћене у нормалу, док се лимфни чворови нису смањили. Поново сам урадио анализу на све могуће вирусе (поновљена анализа рађена на ВМА) и опет су налази били негативни. Пар дана након тога, сопственим "препипавањем" осетио сам тврду израслину величине кликера непосредно изнад пупка. Одмах сам указао свом лекару, који ме је упутио хирургу, а који је закључио да се ради о желудачној кили. Међутим, како сам и даље стриктно мировао због јетре, напоменуо сам да се нисам напрезао, те да искључујем могућност желудачне киле. Прегледом на у.з. установљено је да није кила, већ да се ради о жлезди. Тада ми је предложена биопсија, коју ја - из страха, што ме је могло тада коштати живота, као и због тога што тада нисам више имао симптоме температуре, замора и презнојавања - одбијам на сопствени ризик! У разговору са лекаром, пристао сам да дајем редовно крв на контролу (истина невољно, јер су ме руке тада јако болеле од дотадашњих честих вађења крви) и, то сам практиковао неких годину дана. Како се сви остали симптоми (сем увећаних жлезда) нису више манифестовали, временом сам престао да дајем и крв на анализу. Данас, 13 година након тога, не осећам никакве промене, међутим, отекле жлезде које су биле онда, присутне су и данас - ни смањене, а ни увећане.
Моје питање би било - а базирано на основу инциденце карцинома у друштву - да ли спадам у ризичну групу и, генерално, шта да радим, има ли места страху? Још нешто, прочитао сам у научним студијама о третману карцинома са натријум-дихлорацетатом. Интересује ме Ваше мишљење у вези примене ове соли као врсте лека. Срдачан поздрав и унапред хвала на одговору!
Молим за савет у вези вишегодишње лимфаденопатије
Re: Молим за савет у вези вишегодишње лимфаденопатије
Сви смо у ризичној групи за добијање канцера јер је храна коју једемо затрована. Препоручио бих ти да почнеш да пијеш домаћи кефир (сам да га правиш) и да прочиташ шта сам на мом сајту w w w . a c a . r s писао о кандиди и туморима. Набави књигу "Алкализиј се или умри" и удри. 

Хвала на савету!aa_aca napisao:Сви смо у ризичној групи за добијање канцера јер је храна коју једемо затрована. Препоручио бих ти да почнеш да пијеш домаћи кефир (сам да га правиш) и да прочиташ шта сам на мом сајту w w w . a c a . r s писао о кандиди и туморима. Набави књигу "Алкализиј се или умри" и удри.

Заборавио сам да ти напишем да постоје прилично поуздани лекови против тумора али су превише јефтини, па фармакодилери дижу џеву против њих. Проучи их: витамин Б17, петролеј, сода бикарбона, алкализација организма, чајеви против кандиде, домаћи кефир, витамин Ц (онај који није кисео), Бројсова метода... Важно је да се почне на време са што здравијим начином живота.
Да, међутим, ја немам карцином, већ вишегодишњу генерализовану лимфаденопатију, која ми - за сада - не смета, али ме интересује ризик настајања карцинома у таквом стању. Друго, закључни налаз хематолога који ме је тада упућивао на све могуће прегледе, је да је узрок непознат.aa_aca napisao:Заборавио сам да ти напишем да постоје прилично поуздани лекови против тумора али су превише јефтини, па фармакодилери дижу џеву против њих. Проучи их: витамин Б17, петролеј, сода бикарбона, алкализација организма, чајеви против кандиде, домаћи кефир, витамин Ц (онај који није кисео), Бројсова метода... Важно је да се почне на време са што здравијим начином живота.
Онда крени превентивно са домаћим кефиром и витамином Б17. Могао би и да прочиташ књигу "Алкализуј се или умри", па да примениш нешто од рецепата из ње.
Пробаћу, мада, искрено, треба бити обазрив. Иначе, сматрам да је лимфаденопатија код мене, (можда?) последица бомбардовања.aa_aca napisao:Онда крени превентивно са домаћим кефиром и витамином Б17. Могао би и да прочиташ књигу "Алкализуј се или умри", па да примениш нешто од рецепата из ње.
Jel te pregledao infektolog?
Да, и то неколико пута. Прво у локалној болници, а затим и на ВМА, где су ми између осталих налаза, радили и налаз на адено вирус и токсоплазмозу. Међутим, сви налази су негативни, како на самом почетку, тако и годину дана након уочених симптома. Први проблем који ми се неколико месеци пре првих симптома јавио (а коме тада нисам придавао значај) јесте жуљ на табану, који је био испуњен лимфом. Када би се пробио, опет би се формирао нови жуљ. С обзиром да је био упоран, отишао сам код лекара, који је претпоставио да се ради о инфекцији. Када су урадили брис садржаја жуља, налаз је био негативан, па су тада рекли да се вероватно ради о алергији на нешто. Користио сам (чини ми се) синодерм три дана и непријатна отеклина је нестала. Три месеца након тога, појавили су се симптоми у виду отока лимфних чворова (врат, пазух, препоне), увећане слезина и јетра, температура око 37 Ц, нагла ноћна презнојавања и замори. Затим се одвијало како сам написао у претходном посту, а врхунац ми је био уочавање отеклине у пределу стомака. После скоро годину дана праћења стања, инфектолози су закључили да није у њиховом домену, те да се консултујем са хематологом. Како ми је један лекар тада рекао да је могуће да се ради о врсти нон Хочкинса, што тада нисам знао шта је то, већ тек након распитивања, морам признати да сам се уплашио. Како ми се опште стање поправило (није било температура, презнојавања и замора) одлучио сам на сопствен ризик да ту ставим тачку. Данас, годинама иза тога, све отеклине и даље стоје на свом месту (сем слезине и јетре), а општи осећај је нормалан. Да ли је то била нека алергија, или последица бомбардовања, то ми никада неће бити јасно. Једино што ме данас брине, то је могућност да се процес поново покрене, у неком агресивнијем облику.Dejanbg napisao:Jel te pregledao infektolog?