Mjerenje krvnog pritiska na lijevoj ili desnoj ruci

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
djovanilero
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 10, 2013 5:40 pm

Mjerenje krvnog pritiska na lijevoj ili desnoj ruci

Post od djovanilero »

Vec tri godine imam visok pritisak dolazio je da 180-120 lezao u bolnici zbog toga,uradjene sve pretrage koje je bolnica Trebije imala.
Terapije mjenjao 5-6 puta dok nijesam naiso na LORISTA HD 100mg koja mi pomaze.
Ali uvijek mjerim na lijevoj pa na desnoj i uvijek je razlika oko 20-30 kako gornjeg tako i donjeg i to na lijevoj ruci recimo: 140-90 a na desnoj 120-70
Desnjak sam,imam 34 godine imam dosta fizicke aktivnosti
imam dva digitalna aparata i jedan onaj sa slusalicama,svi pokazuju isto!!!
uliks1978
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:39 am

Re: Mjerenje krvnog pritiska na lijevoj ili desnoj ruci

Post od uliks1978 »

Normalno je da postoji razlika između krvnih pritisaka na levoj i desnoj ruci.No ako je razlika između dva sistolna pritiska veća od 20mm Hg i ukoliko je razlika između dva dijastolna veće od 10mm Hg,to može ukazivati na izvesne probleme:suženje arterija na ruci na kojoj je krvni pritisak viši,ali i ozbiljnih oštećenja na srcu.Sve u svemu o ovome biste morali da obavestite svog lekara.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Mjerenje krvnog pritiska na lijevoj ili desnoj ruci

Post od aa_aca »

Провери у каквом стању су ти мишићи раменог појаса јер њихова укоченост проузрокује висок крвни притисак. Прочитај шта сам на мом сајту w w w . a c a . r s написао у здравственим саветима под темама Притисак и Рамена-рачунари.
Odgovori