Uvećana prostata
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Feb 06, 2007 9:01 pm
Uvećana prostata
Bio sam danas na UZ stomaka i doktor mi je rekao da mi je prostata uvećana, da u poprečnom premeru meri 53 mm i da istimus nije prominentan. Nakon mikcije u mokraćnoj bešici se vidi oko 5 m.l.R.U. Da li je to nešto zabrinjavajuće? Imam 44 godine i nisam primetio nikakve probleme sa mokrenjem, sem što, ponekad, nakon mokrenja ostane koja kap koju posle vidim na donjem vešu. Hvala
-
- Aktivan član
Re: Uvećana prostata
Rekoše mi da za ovakvo uvećanje ne treba ništa posebno, ali da mogu da pijem neke kapsule na bazi bundeve, Prostamol uno ili slično. Šta preporučujete?
Бундеву свакако. Можда је најбоље сирове бундевине семенке, пре него уље. Можеш да пијеш и чај од млечике. Рецепт погледај на мом сајту w w w . a c a . r s под Савети, Здравље, Простата.
-
- Aktivan član
Hvala na savetu. Što se tiče bundevinog semena, da li ono koje se može kupiti u prodavnicama, već upakovano, vredi pošto je delimično prženo? Odnosno, da li seme tikve golice ima to svojstvo kao i muskatna tikva? Hvala
Искрено, не знам да ти кажем то о тиквама. Још горе је што сам читао да због неких својстава боље је јести печене семенке а некада је боље јести сирове. Нажалост, не знам да ти кажем разлику и домен примене.
Можда је најбоље да се консултујеш са стручњацима из Института "Јосиф Панчић": http://www.mocbilja.rs/.
Можда је најбоље да се консултујеш са стручњацима из Института "Јосиф Панчић": http://www.mocbilja.rs/.
Ja sam citao da je za prostatu najbolja sirova bundevina semenka-ima ih kupiti u prodavnicama zdrave hrane a i prostamol uno je odlican.
CUVAJ SE PREHLADE SVAKE VRSTE
CUVAJ SE PREHLADE SVAKE VRSTE
-
- Aktivan član
Hvala svima na savetima. Krenuo sam da pijem neke kapsule sa uljem bundeve i vitaminom E - nemačkog proizvođača Sunlife, ali i da grickam semenke muskatne bundeve.
-
- Aktivan član
Apotekarka mi je preopručila da probam sa ovim kapsulama, a ne odmah sa tabletama Prostamol uno, jer su one registrovani lek, a ne pomoćno sredstvo.
Kako god ali sirove bundevine semenke obavezno uzimaj-moze golica svakako-one samomogu da pomazu !00%.
Iskreno-ne znam sta je to muskatna tikva?
Iskreno-ne znam sta je to muskatna tikva?
Mogao sam prvo da ukucam na google--sad sam video sta je muskatna-mislim da je golica iz prodavnce sasvim ok-ja uzimam njih ali zbog upale debelog creva su mi savetovali da ne jedem takve stvari koje se ne svare do kraja pa ti usitnjeni parcici (ne znam kako drugacije da objasnim) grebu debelo crevo-na zalost-onda malo koristim semenke ikakve i sve sto ima tvrdih tvari u stolici-sto se ne svari potpuno.
SRECNO
SRECNO
-
- Aktivan član
Hvala na lepim željama i savetima. Muskatne tikve su one slatke, za kolače, a koriste se i kao baza u proizvodnji mnogih industrijskih voćnih sokova
Кажу да је добра и уринотерапија. Још сам под утицајем књиге Генадиљ Малахова "Уринотерапија" и редовно пијем јутарњи урин а повремено се и клистирам укуваним урином. Баш спремам текст за мој сајт о здравим својствима урина и његовим козметичким својствима.
Стварно има болесних људи. Направио је налог сличан мом и представља се као ја.aa-aca napisao:Кажу да је добра и уринотерапија. Још сам под утицајем књиге Генадиљ Малахова "Уринотерапија" и редовно пијем јутарњи урин а повремено се и клистирам укуваним урином. Баш спремам текст за мој сајт о здравим својствима урина и његовим козметичким својствима.