Obgyn, da li je posle prve kutije Logesta obavezna i druga?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Korisnikov avatar
zabrinuta75
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 07, 2005 1:18 am

Obgyn, da li je posle prve kutije Logesta obavezna i druga?

Post od zabrinuta75 »

Draga Obgyn,

Secate me se sigurno. Ja sam ona koja putuje za par dana na letovanje i koja je Logest pilulama namerno prouzrokovala raniji dolazak menstruacije da je ne bih imala u putu i na moru. Isto tako verovatno znate da pokusavam da ostanem u drugom stanju i da, ako ne uspe prirodnim putem, planiramo VTO.

Moje pitanje je, da li nakon pauze od 7 dana (pauza istice sutra uvece), moram da nastavim sa novom kutijom Logesta?

Naime, ja sam od 1. jula (prvi dan ciklusa) pila Logest, prestala 21. jula (zadnja tableta), dobila nakon 4 dana i trenutno imam. Volela bih da na letovanju ne budem "na" antibebi pilulama, jer mozda ima sanse da se desi neki bebiron, ali ne znam da li postoje nezeljene pojave ako posle samo jedne kutije prekinem sa tabletama. Moze li mi se desiti, u slucaju da ne pocnem da pijem drugu kutiju Logesta, da ponovo dobijem krvarenje ili da mi se ovo vec otpoceto krvarenje produzi?

Vrlo, vrlo bi mi znacio Vas odgovor i to, ukoliko je moguce, do sutra uvece, da bih znala da li da startujem sa drugom kutijom pilula ili ne.

VELIKI POZDRAV!!!
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Ako zelite da 'probate' nemojte uzimati pilule...ne bi trebalo da imate ikakvo produzeno krvarenje i poremecaj ovulacije u slijedecem ciklusu, imam pacijente koje samo sto prestanu piti pilulu ostanu u drugom stanju...srecno.
Pozdrav,
ObGyn
Korisnikov avatar
zabrinuta75
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 07, 2005 1:18 am

Hvala!!!

Post od zabrinuta75 »

Odgovorili ste brze nego sto sam mogla i da pomislim.

HVALA, HVALA, HVALA, PREDIVNI STE!!! :P
Odgovori