pomoc oko dijagnoze

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
mrva212
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 08, 2013 3:53 pm

pomoc oko dijagnoze

Post od mrva212 »

dobio sam ovu dijagnozu pre pregledu ali mi nije jasno sta tacno znaci ,..pa ako moze pomoc
Laesio menisci med. gen. sin. M23.2
Laesio LCP gen. sin. M23.6
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: pomoc oko dijagnoze

Post od tamaraft »

Laesio menisci med. gen. sin. M23.2

Imate povredu unutrasnjeg meniskusa levog kolena

Laesio LCP gen. sin. M23.6

Isto tako imate, vrlo cesto udruzeno, povredu ligamenta levog kolena (LCP- Ligamentum Cruciatum Posterior) http://en.wikipedia.org/wiki/Posterior_ ... e_ligament

Morate naravno da se druzite sa fizijatrima i fizioterapeutima kako bi ovu udruzenu i ozbiljnu povredu kolena zalechili pravilno!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
mrva212
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 08, 2013 3:53 pm

Re: pomoc oko dijagnoze

Post od mrva212 »

hi
ort. mi odradio astrokopiju kojom je konstantovana zastarela ruptura LCP, posledicna elogancija LCP i lezija lateralnog menisjusa koji je odstranjen
e sad
1. koju funkcju kolena mogu da ocekuje sad posle odstranjeivanja lat.menis.-kusa
2.kolikog su obima je povreda LCP-a i sta to sve znaci u opisu pregldeda ,..kako uctice na funkciju kolena
Odgovori