dobio sam ovu dijagnozu pre pregledu ali mi nije jasno sta tacno znaci ,..pa ako moze pomoc
Laesio menisci med. gen. sin. M23.2
Laesio LCP gen. sin. M23.6
pomoc oko dijagnoze
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: pomoc oko dijagnoze
Laesio menisci med. gen. sin. M23.2
Imate povredu unutrasnjeg meniskusa levog kolena
Isto tako imate, vrlo cesto udruzeno, povredu ligamenta levog kolena (LCP- Ligamentum Cruciatum Posterior) http://en.wikipedia.org/wiki/Posterior_ ... e_ligament
Morate naravno da se druzite sa fizijatrima i fizioterapeutima kako bi ovu udruzenu i ozbiljnu povredu kolena zalechili pravilno!
Imate povredu unutrasnjeg meniskusa levog kolena
Isto tako imate, vrlo cesto udruzeno, povredu ligamenta levog kolena (LCP- Ligamentum Cruciatum Posterior) http://en.wikipedia.org/wiki/Posterior_ ... e_ligament
Morate naravno da se druzite sa fizijatrima i fizioterapeutima kako bi ovu udruzenu i ozbiljnu povredu kolena zalechili pravilno!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Re: pomoc oko dijagnoze
hi
ort. mi odradio astrokopiju kojom je konstantovana zastarela ruptura LCP, posledicna elogancija LCP i lezija lateralnog menisjusa koji je odstranjen
e sad
1. koju funkcju kolena mogu da ocekuje sad posle odstranjeivanja lat.menis.-kusa
2.kolikog su obima je povreda LCP-a i sta to sve znaci u opisu pregldeda ,..kako uctice na funkciju kolena
ort. mi odradio astrokopiju kojom je konstantovana zastarela ruptura LCP, posledicna elogancija LCP i lezija lateralnog menisjusa koji je odstranjen
e sad
1. koju funkcju kolena mogu da ocekuje sad posle odstranjeivanja lat.menis.-kusa
2.kolikog su obima je povreda LCP-a i sta to sve znaci u opisu pregldeda ,..kako uctice na funkciju kolena