preskace srce

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
dragan871
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 13, 2013 2:33 pm

preskace srce

Post od dragan871 »

Zdravo ljudi desi mi se nekad posle fizicke aktivnosti ili u miru da mi srce kao zastane na sekind dva I opet nastavi kucati normalno.danas mi se desilo nosio sam cerkicu ko vrata uz brdo jedno tristo metara I srce je kad sam stigao kucalo brzo I posle desetak min osjetim ko malo zastane I opet nastavi kucati I to me prepada da nije srce uredu? Inace trcim rekreativno nemam bolova u prsima prilikom trcanja,imao sam smrtni slucaj prije mjesec ipo majka mi umrla I bio sam kod psiijatra dao mi je dijagnozu f40. Pa me plasi puno molim odgovor
uliks1978
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:39 am

Re: preskace srce

Post od uliks1978 »

Po Vašem opisu,najverovatnije se radi o ventrikularnim(komorskim)ekstrasistolama,koje karakteriše taj osećaj pauze u radu srca(takozvana kompezatorna pauza).Prilično su uobičajene u opštoj populaciji,a kod osoba koje nisu srčani bolesnici ne predstavljaju nikakvu opasnost.Anksioznost može biti jedan od uzroka za pojavu ves-a.
dragan871
Novi član
Novi član

Post od dragan871 »

Dali bi trebao ici kardiologu? bio sam sad pocetkom maja radio ekg I posluso me kardiolog I kaze sve uredu,u novembru prosle godine sam radio ultra zvuk sve uredu! Dali bi trebao ponovit uz,test opterecenja nisam radio pitao eam kadiologa da ga uradim kaze nema potrebe ne vidi nikakvu sumju da bi ga trebao radit,radio sam ultra zvuk abdomena sve uredu,sta bi mi mogli preporucit?I dali je to opasno??? Pozdrav mm 26 god,visok 185 cm I tezak 90 kg
uliks1978
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:39 am

Post od uliks1978 »

Da li ste dobili odgovorajuću terapiju za anksioznost?Ukoliko niste,trebalo je,pošto pomenuta može da napravi prilične probleme,a nelečena na kraju može dovesti i do ozbiljnih somatskih problema.Što se tiče posete lekaru,vidim da ste već bili kod kardiologa i da su pregledi pokazali da je sa Vašim srcem sve u najboljem redu.Ponavljam,ventrikularne(i atrijalne) ekstrasistole su uobičajene u opštoj populaciji(kod zdravih osoba koje su nosile 24-časovni hoter ves i sves su registrovane kod svake druge osobe).Da li su neprijatne?Jesu i to prilično, i mogu bukvalno da izlude čoveka.Simptomi su:nepravilnost u radu srca,pojačani osećaj rada srca,ponekad laka vrtoglavica,malaksalost,mučnina...Koji su uzroci?Mnogobrojni su i teško je izdvojiti samo jedan(govorim o osobama čije je srce potpuno zdravo);da nabrojim samo neke:stres,povišeni nivo adrenalina,nedostatak sna,povišeni unos alkohola,pušenje,disbalans eloktrolita na mikroćelijskom nivou...Da li mogu uzrokovati dodatne komplikacije?Vrlo retko,ali u nekim slučajevima mogu dovesti do ventrikularne tahikardije,ili ako se radi o atrijalnim ekstrasistolama,do atrijalne fibrilacije.Kako se leče?Kod zdravih pacijenata ves i sves ne zahtevaju nikakvo lečenje;ukoliko su pak učestalije nego što je normalno i ozbiljno narušavaju kvalitet nečijeg života,pripisuju se beta-blokatori.
Na Vaše pitanje da li treba ići kardiologu ponovo,ne mogu da odgovorim.Vi ste,koliko mogu da vidim,relativno skoro bili kod kardiologa i pregled je pokazao da je sve u redu sa srcem.No,da ne bude da Vas odvraćam i krivo savetujem,ukoliko se ne osećate dobro,svakako idite lekaru.On će proceniti koje preglede bi eventualno trebalo da uradite(možda upravo holter).
I na kraju,pripazite da ne upadnete u "vrzino kolo":preskoci-pojačana anksioznost-preskoci.Ove dve stvari se "hrane" jedna drugom i mogu dramatično da naruše kvalitet života.
dragan871
Novi član
Novi član

Post od dragan871 »

Kad sam bio kod psihijatra rekeo mi je da su ta preskakanja bezazlena I dao mi je terapiju altarax 25 mg I elicea(escitalopran) trebam u utorak na kontrolu,to preskakanje ili pauza mi se nekad desi posle fizicke aktivnosti ili kad ocu spavati kao da nesto prodje kroz mene I tada kad mjerim puls osjetim ko zastane na sekund I opet normalno nastavi kucati.pa me to plasi puno I stalno mislim da mi sa srcom nesto nije uredu od nove godine tri ili cetiri puta sam bio kod kardiologa svaki put kaze uredu sve terapija tj dijeta I redovna fizicka aktivnost,nostop mislim kako ce mi srce stati tj da cu dobit srcani ili mozdani tj da cu umrijet mlad,I nostop oslusavam svoje tijelo tj kao da cekam kad ce me nesto zaboliti I uvjek mislim na najgori moguci ishod,I mislim uvjek da sam bolestan ali mi doktori ne mogu otkriti sta je.pozdrav
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

dragan871, сви морамо да умремо, пре или касније. Шта је ту проблем? Џабе се секираш. Секирацијом не можеш своме животу додати ни један метар више.
dragan871
Novi član
Novi član

Post od dragan871 »

Pa sta ti mislis aca sta se to desava imas li kakav savjet? Dali je to na nervnoj bazi? lli doktori ne mogu nadju sta mi je? Ako imas nekakav savjet koristan reci molim te pozdrav
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ја тебе прво да замолим да прочиташ на мом сајту w w w . a c a . r s све шта сам писао о срцу и притиску у здравственим саветима.

После тога ми реци шта мислиш о томе. Онда ћеш ми написати каква ти је физичка кондиција и шта узимаш од лекова и било каквих других супстанци.

Нађи некога да ти опипа мишиће раменог појаса и мишиће који иду уз кичму и јави каква је ситуација - да ли су тврди, има ли чворова и слично.

Какво ти је гвожђе у крви и масноће?
dragan871
Novi član
Novi član

Post od dragan871 »

Aca sajt ti je super dosta korisnih stvari svaka cast!!!! A zeljezo bilo uredu masnoca uvecana za 1% jel to opasno? Kako da je smanjim? I pod stresom sam stalno,nervozan bio sam kod fizijatra kaze dami je negdje neki zivac pritisnut u vatnoj kicmi,pa mi je radi apokunturu ili kako se zove vec I masaze mi radi aca car si kod mene je to izgleda od stresa I kicme kad mi kardiolog uvjek kaze da je uredu sve sa srcom aca kralj si pozdrav
dragan871
Novi član
Novi član

Post od dragan871 »

Zaboravi ti napisat za kondiciju trcim dva tri puta sedmicno mada u zadnje vrijeme mozda I jednom kako sam osjetio ta preskakanja bojim se mada mi je kardiolog reko samo fizicka aktivnost a nisam uzimao nista od supstanci,a od lekova pijem altarax I licea za aneksioznost,pijem jabukovo sirce domace sto pravimo,mogu ti reci da mi se normalizovo pritisak od masaza, I osjetim nekad bol sa lijeve strane prsa nekad sa desne,nekad izmedju lopatica,desi mi se da nekad osjecam kao da mi ne dostaje malo zraka? Pozdrav
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Хвала. :D

Са масноћама се никад не зна. Боље је да их спустиш. Имаш на мом сајту рецепт под Холестерол. Одлично је што пијеш јабуково сирће јер је супер за циркулацију.

Особе које су под стресом морају свакодневно да пију 500mg магнезијума. То су ми препоручили кардиолози а испоставило се да је више него тачно. Кога год знам да има аритмије а послушао ме је и почео да пије магнезијум, више нема проблема са срцем. Наравно не било који магнезијум. Шумеће заборави. Имаш на сајту слику магнезијума који ја користим и који је прошао вишегодишње тестирање на мени а и шире.

Не знам колико ти акупунктура може помоћи. Нађи неког доброг масера или још боље масерку :D . Нагласак треба да буде на раменом појасу и мишићима уз кичму и између лопатица.

Очигледно имаш укљештење на месту споја ребара и кичме. То се баш налази између лопатица. Онај ко зна то може да ти намести на неколико секунди. Ако би се видели могао бих да ти покажем како да сам себи то наместиш.

Добро би ти дошао и Истеки за растезање кичме. Погледај под Кичма. Помогао би ти и код тих укљештења између лопатица.

Препоручио бих да смањиш те глупе лекове за анксиозност. Само измишљају нове болести да би продавали отрове. Добро проучи упутство и штетне ефекте и како да смањиш унос и на крају прекинеш са коришћењем. Неки "лекови" су веома гадни и никако не сме нагло да се прекине са коришћењем. Пази и скидај се полако са њих! Каква бре анксиозност! Сасвим је нормално да се лоше осећаш јер ти мајка скоро умрла. За то нису потребни лекови јер је то сасвим нормално. Нормално је да човек буде тужан када му се тако нешто деси. Али напомињем, само постепено се ослобађај лекова и добро провери упутство.
Odgovori