Drag13
Predložena mi je ugradnja ICD uredjaja. Imao sam nekoloko uvođenja u ritam elektrokonverzijom. Niko mi ništa bliže ne objašnjava, samo kažu "treba", "mora" i sl.
Molim za odgovor:
- da li po ugradnji ICD-a mogu da budem radno aktivan - zaposlen sam, korišćenje mob. telefona, drugih aparata i uređaja, kao i normalne životne aktivnosti.
- koja su ograničenja, tj. šta se ne sme / ne može raditi po ugradnji ovog uređaja.
- koliko traju baterije, koliko je vek rada ovog uređaja.
- šta se u stvari dešava čoveku kada dođe do dejstva uređaja za vreme rada ili kretanja ulicom npr.
HVALA !
ugradnja ICD
Re: ugradnja ICD
Какве сметње и проблеме имаш па ти треба аутоматски дефибрилатор?
Niste napisali o kakvom poremaćuju u srčanom ritmu se radi,no ukoliko je elektrofiziolog procenio da je ugradnja def. jedina opcija,onda je izvesno da su sve druge opcije iscrpljene.Pre svega,što se tiče uobičajenog načina života,morate da budete svesni da ćete nakon ove procedure biti ograničen u izvesnim životnim aktivnostima.Naime,ukoliko Vaš posao podrazumeva čestu vožnju,trebate da znate da kombinacija aritmija i ele. šoka uzrokovanog def. može u izvesnim situacijama da dovede do nesvestice.Zbog toga su preporuke da se u prvih tri do šest meseci nakon intervencije pacijent ipak suzdrži od upravljanja motornim vozilima.Ukoliko se tokom tog perioda ne jave pomenute nesvestice,smatra da bi osoba mogla da upravlja kolima.No o tome će svakako morati da porazgovarate sa lekarom.
Ukoliko obavljate poslove koji ne podrazumevaju upotrebu automobila,nekih posebnih ograničenja nemate.Dakle,možete posve normalno da radite i funkcionišete.
Što se tiče upotrebe mobilnih telefona,bezbedno je koristiti ih,ali pod uslovom da se pri razgovoru drže podalje od def. kako ne bi došlo do interferencije između dva uređaja(tj. njihovih signala).
Ukoliko pak letite,moraćete osoblju na aerodromu da kažete da imate ugrađen def.,kako bi bili pošteđeni uobičajenih procedura,kao što je prolazak kroz detektor metala koji isto tako može interferirati sa ugrađenim def.
Ako iz nekih razloga morate da idete na MR,moraćete lekaru da kažete za def., ponovo iz istih razloga.
Uređaji poput televizora,mikrotalasne,radio prijemnika ne mogu uticati na rad def.
Što se tiče baterija,one su zamenjive i mogu trajati i do sedam godina.Tokom rutinskih kontrola koje ćete svakako imati na svakih tri do šest meseci,lekar će proveravati stanje baterija u def.
Ukoliko obavljate poslove koji ne podrazumevaju upotrebu automobila,nekih posebnih ograničenja nemate.Dakle,možete posve normalno da radite i funkcionišete.
Što se tiče upotrebe mobilnih telefona,bezbedno je koristiti ih,ali pod uslovom da se pri razgovoru drže podalje od def. kako ne bi došlo do interferencije između dva uređaja(tj. njihovih signala).
Ukoliko pak letite,moraćete osoblju na aerodromu da kažete da imate ugrađen def.,kako bi bili pošteđeni uobičajenih procedura,kao što je prolazak kroz detektor metala koji isto tako može interferirati sa ugrađenim def.
Ako iz nekih razloga morate da idete na MR,moraćete lekaru da kažete za def., ponovo iz istih razloga.
Uređaji poput televizora,mikrotalasne,radio prijemnika ne mogu uticati na rad def.
Što se tiče baterija,one su zamenjive i mogu trajati i do sedam godina.Tokom rutinskih kontrola koje ćete svakako imati na svakih tri do šest meseci,lekar će proveravati stanje baterija u def.
Није у питању само вожња аутомобила и осталих моторних возила. Проблем је управљање било каквим машинама: дизалице, стругови, виљушкари, бицикло итд.
Najlepše zahvaljujem,
Ako slučajno ovo vidi neko ko ima ugrađen ICD ili lično poznaje nekog, molim da mi se javi.
Ako slučajno ovo vidi neko ko ima ugrađen ICD ili lično poznaje nekog, molim da mi se javi.
Molim vas ako mi neko može odgovoriti na pitanje kolika je cijena ugradnje ICD uređaja? Moj otac čeka na dotičnu operaciju i dr. nam je rekao da to košta 25.000 km,dok smo s druge strane dobili informaciju da se radi o iznosu od 40.000 km. Da li neko ima provjerenu informaciju makar okvirno koliko iznosi cijena? Unaprijed hvala
U Nišu, ako vas stave na neki spisak, onda je besplatno, plaća se nešto malo, ako ne onda je 23-30000€.