Vec oko 7 meseci imama problema sa opadanjem kose. U toku marta sam uradila prilican broj analiza i vecinom su rezultati dobri. Kosa mi opada difuzno, pull test je negativan. Tiroidna zlezda mi je blago uvecana ali su hormoni (TSH, T4 i anti TPO) su u granicama referentnih vrednosti. Hematoloska analiza mi je uredna, osim MPV- malo ispod donje granice (6.3fL) i LMY% (16,7). Kod biohemijskih analiza jedino je bilirubin (dir.) blago iznad granice (5,4). Bris grla i nosa, kao i urinokultura su uredni, ASTO i RF su negativni. Dat mi je sinoderm gel koji mi nije prijao. Uradila sam i ultra zvuk jajnika i materice je uredan. Problem nastaje sto mi menstruacija kasni vec 21 dan. Uradila sam dva testa za trudnocu i oba su bila negativna. I ranije mi se desavalo da mi mestruacija "preskoci" jedan mesec. Ali s' obzirom na ostale okolnosti malo mi je sada frka. Da li je neko mozda imao slican problem?
Imam 19 godina i jos sta bi mozda bilo bitno da napomenem je da mi u poslednjih godinu dana kilaza konstantno opada, bez ikakvih dijeta ili dijetetskih proizvoda (izgubila sam 7kilograma za 14meseci tj. 10% tezine). Nisam ni pod kakavim velikim stresom. Molim vas za neki savet!
Opadanje kose
Re: Opadanje kose
Ја бих на твом месту отишао на ирисдијагностику или ЕПТА систем анализе.
Имаш превише неповезаних симптома, а анализе говоре да си скоро потпуно здрава. Нарочито је забрињавајући губитак килаже, а без објективног разлога - бар како ти кажеш.
Имаш превише неповезаних симптома, а анализе говоре да си скоро потпуно здрава. Нарочито је забрињавајући губитак килаже, а без објективног разлога - бар како ти кажеш.