visok pritisak triapin i tensec

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ljiljana39
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 03, 2013 10:09 pm

visok pritisak triapin i tensec

Post od ljiljana39 »

Molila bih neku strucnu osobu ili nekog ko vec koristi ove lekove za objasnjenje. Dobila sam od lekara tensec pre podne 2.5mg i triapin ujutru i uvece po 2.5mg. Posto triapin se retko nadje prepisao mi ramipril i plendil . Koja je bolja kombinacija i da li smem ponekada neki umereni unos alkohola na pr pivo. Hvala
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: visok pritisak triapin i tensec

Post od aa_aca »

Да ли су пронашли узрок високог притиска?
ljiljana39
Novi član
Novi član

Post od ljiljana39 »

ne , u bolnici su rekli da uzimam terapiju
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Може да буде пуно узрока високог крвног притиска и овакво понашање прилично је неодговорно. Узрок може да буде проблем са бубрезима, јетром, кичмом, вратом, дебелим цревом...

Оно што је најчешће, јесте проблем са доток крви у главу. Погледај шта сам на мом сајту w w w . a c a . r s писао у теми Притисак у здравственим саветима.
ljiljana39
Novi član
Novi član

Post od ljiljana39 »

Kazu kao nasledno a ja im bas neverujem. Zanima me da li se ova terapija podrazumeva kao jaca ili blaza?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ма немој, наследно. Када не знају шта да раде, онда су криви гени или вируси.

Колико имаш година и од када имаш висок крвни притисак?

Саму терапију не могу да коментаришем јер не знам. :D

Да ли си прочитала текстове на мом сајту, нарочито онај о раменима и рачунарима?
ljiljana39
Novi član
Novi član

Post od ljiljana39 »

procitala sam , ja sam rodjena 1967 i nikada ranije nisam ni isla kod lekara a mislim da mi je pritisak bio oko 140-85 zadnjih par godina , da napomenem nisam ni punija osoba .
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Е па генерацијо, како може притисак да буде наследан када си била здрава читаве 44 године и тек последњих пар година имаш висок притисак?! Да не спомињем да повишен притисак није болест него последица нечега и не може да се наследи. То је као да кажу да је наследно то што не пијеш воду.

Надам се да ћеш да примениш вежбу за опуштање мишића раменог појаса јер је вероватно код тебе управо то узрок повишеног притиска. Само обрати пажњу на коришћење лека против притиска који пијеш. Ако вежбама спустиш притисак а при том попијеш лек, може да буде незгодно.

Ако су из близине Београда, можемо да се нађемо да ти покажем како се најбоље ради вежба.
Odgovori