Pitanje za stomatologa

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Mira-84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 20, 2005 10:55 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Pitanje za stomatologa

Post od Mira-84 »

Da li bi mi neko mogao reci postoji li neka ordinacija koja bi pristala da uradi odredjenu intervenciju u totalnoj anesteziji? Imam hiperplastichni gingivitis i vilicu koja je bila premala za zube i pre nego shto su pochelu da rastu umnjaci, i stomatolog kod kog inacheche idem mi je rekao da moram da stavim fixnu protezu. Inache da ne zaboravim da naglasim da i ako sam student medicine umirem od straha i padam u nesvest kod zubara :o
nickbgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 17, 2006 1:02 am

Post od nickbgd »

pa koleginice,to nije intervencija za totalnu anesteziju.i sama znas da totalna anestezija nije bas stvar za "zezanje" i nigde niko nece pristati da to radi u tot. anesteziji.
naravno ako imas bas tooooliki strah potrebno je uraditi premedikaciju (obichno beznodijazepiniama 1 sat pre inervencije) al sve to naravno u konsultaciji sa svojim stomatologom :)
magdalena radanovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 10, 2006 11:16 am

Post od magdalena radanovic »

Da te utesim,ja sam stomatoloska sestra ,pa umirem od straha kod zubara
lena
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

JA SAM PACIJENT, PA I JA UMIREM OD STRAHA KOD ZUBARA...... :oops:
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

...i da dodam....ja sam susta suprotnost, sve bih uradila samo da NE primim anesteziju, i zivce vadim bez nje, i tolerisem je samo za vadjenje zuba... :oops: , jer kad primim lokalnu, pocnem cela da se tresem i da mi iskacu strafte raznih boja pred ocima, pa se uspanicim....ma UZAS, dovodim zubare u neprijatnu situaciju-da me samaraju, ne bih li dosla k sebi, naravno svakog upozorim sta moze da se desi.... :cry: , pa tako zajednickim silama dolazimo do zeljenog cilja....bas smo mi pojedini pacijenti gnjavatori!!!!!! :D
magdalena radanovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 10, 2006 11:16 am

Post od magdalena radanovic »

Ma sta nas briga?!To nam je jedini posao sto treba da radimo kod zubara-da se bojimo! :D (osim ako se ne nalazim u ordinaciji u toku radnog vremena) : :lol: :lol:
lena
APOLLO11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 11, 2006 12:18 pm

Post od APOLLO11 »

Ja sam stomatolog.Moze opsta anestezija.Primenjuje se kod dece ometene u razvoju.Nepreporucuje se kao rutinski zahvat.
vlada82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 21, 2006 5:00 pm

Post od vlada82 »

Ja sam jednom sam sebi cistio kanale i to sa cackalicama i jednim cd-om ispred ogledala.
drecun
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 22, 2006 9:50 pm

Post od drecun »

Opšta anestezija nije opcija za rutinske stomatološke zahvate u zdravih osoba, naravno. Ali u izvesnim slučajevima je racionalno zahvat (pri tom mislim na vadjenje umnjaka, ili eventualno hirurško lečenje hiperplastičnog gingivitisa, ukoliko je indikovano, a ne postavljanje fixnog ortodontskog aparata) izvršiti u intravenskoj sedaciji ili neuralept-anagleziji. U ovakvim slučajevima je porebna saradnja stomatologa i anesteziologa, što dodatno značajno poskupljuje lečenje. Trebalo bi se kod svog stomatologa raspitati o ovoj mogućnosti. U svetu to i nije toliko egzotična praksa, i sigran sam da i u Beogradu ima ordinacija koje je primenjuju.
Znanje je ograničeno, neznanje je beskrajno.
Jedna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 11:35 am

Post od Jedna »

Hahahaha, bas ste mi smesni.... nekome izlaze strafte, neko sam cistio kanale, stom.sestra "umire od straha" kod zubara.... hahhaha, kako sam se slatko iznasmejala.... dobri ste, nema sta! :D
Odgovori