krvarenje

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
lola2605
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 09, 2006 7:52 pm

krvarenje

Post od lola2605 »

Poslednjih nekoliko meseci javlja mi se krvarenje u toku odnosa, ili posle njih, napetost stomaka i mali bolovi. Bila sam kod ginekologa i on mi je rekao da su u pitanju vodene ciste koje pucaju a u sebi sadrze sukrvicu. Nije mi dao nista od terapije, s obzirom da su svi nalazi u redu, papa je u redu, ultrazvuk je u redu. Ove ciste su mi se pojavljivale i dok sam bila sasvim mlada ali nisu pravile ovu vrstu problema. Nekad se u ovulaciji takodje pojavi krvarenje koje se u blagom obliku produzi i do menstrualnog ciklusa. Imam 36 godina, nemam dece, nisam imala abortuse, ne pijem pilule. Sta da radim? Poslednji pregled je bio pre tri meseca i sve je u redu. Muz i ja planiramo dete, ali sad nisam sigurna u sebe.... Molim Vas za savet
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Jel ti radio kolposkopiju??

Ako nije, trebalo bi!! Bez obzira sto imas uredan Papa, moze da se desi da imas i ranicu. A za ta krvarenja je potrebno da uradis i analizu polnih hormona od 1. do 3. dana ciklusa.....

Najbolje se konsultuj sa jos nekim lekarom, ja ti ovo pricam po svom licnom primeru!!!

Pozdrav, M.
Lanna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 30, 2006 6:07 pm

Post od Lanna »

nesto slicno od ovoga sto si nabrojala se desava i meni! za to krvarenje posle ovulacije (da li je lekar potvrdio ovulaciju folikulometrijom najbolje?) ne znam sta da ti kazem, ja to imam vec nesto vise od godinu dana s tim sto je meni potvrdjen izostanak ovulacije. ako mi krene braon od sredine ciklusa i raje do pocetka menstruacije onda u tim danima posle odnosa kod mene ima krvi do kolena laicki receno. ja sam vadila hormone 3 i 21dc, bila na progesteronu ali mi to nije pomoglo.

za te vodene ciste, pa da li ih je potvrdiou uz ili napamet prica??
vidi i obavezno za kolposkopiju za ranicu (ako je imas nemoj dizati frku sve dok je pap u redu, tu ranicu ima svaka druga zena i ja sam moju izlecila a desava se i da sam nestane)

ovo ti je moj primer, znaci moras da iscimas lekara i to dobro da bi se to resilo!

zelim ti sve najbolje, i naravno cekaj savet lekara !
komi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 20, 2006 3:04 pm

Post od komi »

Tema mi se ucinila pogodna za izlaganje mog problema. I ja ponekad imam krvarenje tokom ovulacije, ali veoma slabo. Cesto je krvarenju uzrok fizicki napor (trcanje) ili polni odnos. Isla sam kod ginekologa i nakon uradjenih analiza krvi, urina, ultrazvuka,... receno mi je da je u pitanju samo blaza upala,ali ja sam i dalje zabrinuta i skepticna. Da li da potrazim misljenje i nekog drugog lekara ili zaista prehlada moze biti uzrok ovakvom nacinu krvarenja.
komi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 20, 2006 3:04 pm

Post od komi »

Ako je iko imao slicne probleme neka me uputi. Bila bih mu veoma zahvalna!
Odgovori