Molim vas sto hitnije Dg.HSIL cervicis uteri
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Nov 20, 2004 5:21 pm
Molim vas sto hitnije Dg.HSIL cervicis uteri
Postovana Doktorko,molila bih vas za sto hitniji odgovor i objasnjenje na dg.HSIL cervicis uteri.Prvo mi je Papa bio IIIgrupa.Zatim mi je uradjena kolposkopija i nadjene su izrasline na cetiri mesta.Uradjena je biopsija,i ona je pokazala tu dijagnozu,ima kancerogenih celija,pa sam dobila uput za bolnicu za operaciju,Receno mi je da je to operacija koja trje 30.minuta a da se ostaje u bolnici par dana.Cak je spomenuto uklanjanje grlica i stavljanje vestackog,ali mi nije nista detaljno objasnjeno.Ja idem u bolnicu u Ponedeljak,a vas molim da mi sto hitnije objasnite celu tu situaciju oko ove dijagnoze i operacije.Kako se radi ta operacija(da li sa anestezijom)i koliko je ustvari sve to ozbiljno.Unapred hvala. "Zabrinuta majka devetomesecne devojcice". Gaga.
GAGA
-
- Saradnik
- Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
HSIL je dijagnoza koja ukazuje na teze promene u strukturi sluzokoze, ali da nije jos doslo do maligniteta. S toga se preporucuje konizacija, koja se radi u opstoj anesteziji i ne stavlja se vestacki grlic, vec se od preostalog zdravog formira zdrav grlic. Bez brige na vreme ste se javili i na vreme ce biti uradjena odgovarajuca operacija, posle koje mozete da radjate. Prim. Dr Lj.Presetnik
-
- Novi član
-
- Novi član
he:)
ja sam laik sto bi se reklo ali recimo da je moja majka imala takvu dijagnozu i operaciju pre 26 god
2 god posto je dobila mene:)..( i dan danas je ZIVA)
tako da znaci SUPER je sto si na vreme otkrila te promene i da nemas frku i nemas strah
jer bice sve ok 
PUNO SRECE I BICE SVE OK

tako da znaci SUPER je sto si na vreme otkrila te promene i da nemas frku i nemas strah

PUNO SRECE I BICE SVE OK

-
- Saradnik
- Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5