prestanak rada srca kod bebice

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
nana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 23, 2005 7:01 pm

prestanak rada srca kod bebice

Post od nana »

postovani,
imam 28 god., u aprilu sam imala jedan spontani u 5. sedmici trudnoce. sve je proslo bez problema, tj. otislo je samo od sebe, krvarenje prestalo nakon 5 dana. doktor mi je savjetovao da prije nove trudnoce sacekam da prodje jedan ciklus. u medjuvremenu sam radila papa test i sve je bilo ok. zadnju menstruaciju imala sam 20.maja, ustanovila da sam trudna i osmah se javila doktoru, uradila sve nalaze i bili su u redu. pila sam folnu kiselinu. u 8. nedjelji malo sam prokrvarila i smjestena u bolnicu. krvarenje nije bilo obilno, javljalo se samo u sluzi i malo nakon pregleda. prvo su mi rekli da imam zavaljenu matericu, a misljenje moga ljekara je bilo da plod ne odgovara tom dobu i cijelo je vrijeme je bio nezadovoljan. bila sam 7 dana u bolnici, pila dabroston tablete, 2 puta primila injekciju depo-progesterona, uzimala prenatal, radila beta- HCG. prvi put u 8. nedjelji bio 5529, a 7 dana kasnije 7408.8.
poslali su me kuci i zakazali ponovni pregled za 10 dana, sto znaci da sam ja trebala u utorak na kontrolu. jucer sam jednostavno, bez ikakvog fizickog bola, sa nekom sumnjom otisla kod jednog ljekara koji ima najsavremeniju opremu. na zalost ustanovio je da nema otkucaja srca. prvi je utvrdio da imam dvorogu matericu i da se plod zametnuo u vrhu jednog roga, gdje nije bilo prostora za razvoj. preporucio mi je da se javim svome ginekologu i da pokusamo tabletama izazvati pobacaj. ujutro idem u bolnicu. sve mi je ovo nekako nejasno i jako sam uznemirena.
zanima me kako i na koji nacin se to radi tabletama, odnosno da li kasnije bude problema, dal se sve ocisti tabletama.
doktor kaze da ja poslije mogu imati i petero djece, da se ne sekiram i da vec nakon dva do tri mjeseca mogu ponovo da pokusam.
ja sam uzasna i u jenu ruku jedva cekam jutro, a s druge strane sam jako uplasena.
znam da nisam ni prva ni posljednja sa ovim problemom, ali kako da budem mirna?! :cry:
dora27
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 06, 2006 7:30 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dora27 »

Ja sam tek sad otkrila ovaj forum, i nadam se da si do sad ako ne majka,bar sretna trudnica, ja sam isto imala spontani znam kako ti je bilo. Ali ne kapiram zašto ova tema godinu dana nema ni jedan odgovor?
Možda ima negde drugde. Ja ti u svakom slučaju želim sve najbolje."
stasa25
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 14, 2006 1:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od stasa25 »

Samo hrabro!!!
I ja imam dvorogu matericu I jednu preslatku ćerkica kući od tri i po godine. Jedini je problem bio što je ležala karlično zbog oblika materice, ali sve je na kraju bilo ok. Srećno!!!
Odgovori