visok krvni pritisak

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
dragan871
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 13, 2013 2:33 pm

visok krvni pritisak

Post od dragan871 »

zdravo svima,neznam kako bi vam opisao moj slucaj,desilo mi se jednom da mi je pritisak otisao 180/100,vadio sam nalaze sve uredu masnoca veca 1%,ultra zvuk abdomena sve ok,ekg srca ok,ultra zvuk srca ok!kada mi se to desilo bio sam danima nervozan i pod nekim pritiskom zbog konkursa za policiju.i od tad konstantno mjerim pritisak i stalno mislim da mi je pritisak visok,sad kad mjerim ujutro mi je od 120 do 135 sa 70 do 75 a popodne i uvece pretezno od 125 do 142 sa 70 do 85,mada nekad zna biti i 150/70do 85!imam strah i bojim se pritiska majka mi je skoro imala mozdani udar i preminula u bolnici pa sam jos vise uplasem,usput imam 25god,185cm sam visok i tezak 90kg pozdrav molim odgovor sta da radim
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: visok krvni pritisak

Post od drbgd »

zaboravite na pritisak, procice vas strah vremenom.
ponekad samo izmerite
dragan871
Novi član
Novi član

Post od dragan871 »

dali bi trebao piti tablete ili cajeve za pritisak bio sam kod kardiologa pre desetak dana i kaze nema potrebe nikakve za lijekovima za pritisak.sta vi mislite
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

ne!
nisu vam potrebni nikakvi lekovi
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

dragan871,
ти се још увек занимаш притиском?! Реши проблем укочености мишића раменог појаса и мишића између лопатица који иду уз кичму, па ће ти се крвни притисак нормализовати.
dragan871
Novi član
Novi član

Post od dragan871 »

ok aca probacu hvala na odgovorima
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

И додај магнезијума. Свакодневно ти је потребно око 500mg. Ја пијем уз доручак 400mg и пред спавање 150mg. Погледај шта сам на мом сајту писао о томе.
dragan871
Novi član
Novi član

Post od dragan871 »

u cemu uzimas magnezijum u sumecim tabletama ili u vodi donat
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

@dragan871,
nemate hipertenziju, ne treba nista da uzimate
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

dragan871 napisao:u cemu uzimas magnezijum u sumecim tabletama ili u vodi donat
Шумеће препарате немој да користиш. Имају вештачку боју, вештачки укус, вештачки мирис, вештачке заслађиваче (обично канцерогени аспартам) тако да је питање колико штете може да нанесе.

У води је смешно говорити о магнезијуму без обзира на велике рекламне кампање. Тај магнезијум је потпуно бескористан.

Погледај на мом сајту њњњ.аца.рс шта сам писао и шта користим од препарата: Савети, Здравље....... Уз доручак јачи магнезијум 400mg и пред спавање комбинацију мале концентрације калцијума 300mg и магнезијума 150mg:

Slika Slika
Odgovori