Moja majka ima 54 godine i pre 4 godine saznala je da ima kataraktu.Njen oftalmolog je cekao da ona sazri pa da je salje na operaciju.Dobila je uput za vma.Odlazi na vma u novembru 2011.i zakazuju joj za januar 2013.Dakle punih 14 meseci.To vreme prolazi a majka sve slabije i slabije vidi na pomenuto oko u medjuvremenu joj iskrsavaju i drugi ozbiljni zdravstveni problemi.Dolazimo u januaru radi operacije ispostavilo se da socivo pod brojem 28 nemaju i da mora da ceka jos neko vreme zakazuju joj pregled u februaru i tada joj doktor kaze:,,znate sta mi to socivo nemamo evo vam broj glavne sestre pa vi zovite za mesec dana cemo zavrsiti to".Znaci oni nisu sposobni da za 16 meseci od dana zakazivanja obezbede pomenuto socivo???Zovemo glavnu sestru ona iz prvog razgovora sva ljubazno ja cu vas zvati za koji dan proslo 10 dana nje nema.Zove moja majka ona se istrisa na nju recima:,,nema nista od sociva stigla su do broja 25 a kad ce vase to niko ne zna"???Zovem je ja da meni pojasni ona se i meni izderava i istu pricu prica tu smo usli u raspravu i tacno vidim da ce mi praviti problem.Proslo je nekoliko dana ja je zovem ponovo danas sve fino i ljubazno dok joj nisam rekao za kog pacijenta zovem kad me pitala onda druga pesma.Nema kad bude imalo ja cu vam reci.Na sve to ja joj lepo kazem da sam svestan njrenog stava i ko mi garantuje da ce mi uopste javiti.Ja cu vam sigurno reci kad bude bilo ali vidim iz tona da od toga nema nista.Naznacila mi je jos jednom da vojni osiguranici imaju prednost sto znaci da ako se pojavi neko sa potrebom za socivo 28 on ce ga pre dobiti.
Sad moje je pitanje sledece:
1.Kome da se zalim na ovakvo ponasanje?
2.Ja sam pitao da li oni ta sociva narucuju koja im trebaju ili dolaze automatski?Mislim da li neko zna kako ide taj postupak nabavke i koliko to traje?Nemoguce da punih 16 meseci ne mogu da nabave jedno socivo???
3.Koliko se maximalno ceka na tu operaciju na vma???
Operacija katarakte na VMA nevidjeni bezobrazluk!
Re: Operacija katarakte na VMA nevidjeni bezobrazluk!
Можда је најбоље да се консултујеш са удружењем за заштиту потрошача. Ваљда ће моћи да те упуте даље.