Koji je postupak za vadjenje zasotalog korena (ostatak zuba se tokom vremena raspao i poptuno nestao)?
Na netu nalazim samo hirursko vadjenje, koje se prepostavljam radi tako sto se raseku desni, pa se izvadi ostatak korena. Da li sam u pravu?
Jedan drug je pre par godina ima isti problem i kaze da su njemu taj koren (ili ostatke) vadili sa nekim instrumentom koji je kao mnogo jak usisivac. Dali su mu ansesteziju i taj instrument je jednim jakim usisom izvadio koren. Kako se zove taj postupak, gde se moze uraditi u BG i koliko kosta?
Drugo pitanje koje imam se tice Stomatoloskog fakulteta u BG i njihovih klinika.
Da li mogu tamo da odem na pregled, pa da mi oni kazu sta sve treba da radim, posto imam vise potencijalnih problema?
Od zuba ostao samo koren i ostalo...
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Dec 04, 2012 11:05 am
Re: Od zuba ostao samo koren i ostalo...
sve zavisi na koma mestu je koren.ako je blizu povrsine napravi se ali rez i posle se polugom izvadi, ako viri radi se bez reza.....
njemu je bio rasklacen i oslobodjen vze sa kostima pa mu je usisan saugerom(masinom koja sluzi za skupljanje tecnosti prilikom opercije).to nije nikakav potupak vec samo improvizacija sa masinom.
uvek mozes da odes na tomatoloski.samo ako nisi student ili ucenik, placacaes ko i svi drugi.
njemu je bio rasklacen i oslobodjen vze sa kostima pa mu je usisan saugerom(masinom koja sluzi za skupljanje tecnosti prilikom opercije).to nije nikakav potupak vec samo improvizacija sa masinom.

uvek mozes da odes na tomatoloski.samo ako nisi student ili ucenik, placacaes ko i svi drugi.