Česta dijareja. Savet?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
nikoineko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 17, 2007 10:10 pm

Česta dijareja. Savet?

Post od nikoineko »

Pitao bih za savet, pošto vidim da znam da ovde ima puno ljudi koji nam često pomažu.

Često imam probleme sa ne potpuno tecnom vec kašastom stolicom, po nekoliko puta na dan, imam probleme i sa gasovima. Ranije sam imao probleme sa želudcem i to sam rešio uz pomoć lekara i nekih terapija, međutim ovaj problem se vuče godinama, nekad mi pomaže flobion (kad sam ga prvi put popio mislio sam spas, međutim, kao da se stomak navikne i opet po starom), espumisan(ovaj poslednji za gasove). Probiotik mi ne pomaže (Ivančić i sinovi), a Linux samo ponekad.

Da li mi možete preporučiti neku terapiju na osnovu ovoga što sam napisao, srdačan pozdrav!
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Česta dijareja. Savet?

Post od quincekap »

Mozes li napisati sta jedes,da li si cesto pio antibiotike,da li te tegobe nastaju posle uzimanja odredjenih namirnica,sta si radio od analiza? Da li si davao stolicu na analizu? Ako nisi,moj ti je savet da odradis 3 uzorka stolice na Candidu,jer ona daje kasaste stolice,uz bolove u zelucu i gasove. Ona je gljivica koju svi mi imamo,ali u poslednje vreme je postala za mnoge od nas smrt.

Procitaj temu o Candidi na forumu,pa vidi da li ces se naci u svemu tome.

Od cajeva bih ti preporucila caj od divljeg origana,jer se preporucuje kod dijareja,Eserihije,parazita,a dobro je i ulje divljeg origana.Mi svi uglavnom koristimo caj i ulje firme Probotanik,jer jedino ona uvozi cisto ulje divljeg origana iz Turske,a ne mesaju ga sa maslinovim.U njemu stoji uputstvo za upotrebu.Odlican je prirodni antiseptik.

Takodje mozes uzimati cajeve Josip Pancic za dijareje ili Candidu,oni imaju proverenu kombinaciju biljaka.

Kako pijes probiotike i koliko cesto?

Pozeljno je menjati probiotik jer se bilo sta da je u crevima,brzo navikne na isti probiotik i ne reaguje vise na njega.

Mozda nemas nista od patogenih mikroorganizama,mozda je u pitanju celijakija,alergija na gluten.Mada bi imao prolive,grceve,jos puno cega.
nikoineko
Novi član
Novi član

Post od nikoineko »

Hvala puno na iscrpnom odgovoru.

Imam 27 godina, kao dete i tinejdzer sam popio ogroman broj antibiotika, skoro da nije bilo meseca da nisam morao kod legara zbog grla, i uvek se to završavalo antibioticima. Jel to izaziva Candidu? Vidim reklamira se neki lek Debutir, jel ga neko probao, može li valjati?

Kada sam davao stolicu na analizu (pre par godina ) rekli su da je sve ok, e sad da li su proverali Candidu ja stvarno ne znam. Bolove u zelucu ne osecam, niti ikakvu mucninu nakon sto mi je lekar pre tri godine radio gastroskopiju (rekao da nemam heliko bakteriju) i prepisao par lekova.
nikoineko
Novi član
Novi član

Post od nikoineko »

Hvala puno na iscrpnom odgovoru.

Imam 27 godina, kao dete i tinejdzer sam popio ogroman broj antibiotika, skoro da nije bilo meseca da nisam morao kod legara zbog grla, i uvek se to završavalo antibioticima. Jel to izaziva Candidu? Vidim reklamira se neki lek Debutir, jel ga neko probao, može li valjati?

Kada sam davao stolicu na analizu (pre par godina ) rekli su da je sve ok, e sad da li su proverali Candidu ja stvarno ne znam. Bolove u zelucu ne osecam, niti ikakvu mucninu nakon sto mi je lekar pre tri godine radio gastroskopiju (rekao da nemam heliko bakteriju) i prepisao par lekova.

Tegobe ne nastaju nakon neke odredjene hrane, a uglavnom se javljaju ujutru.
Što se probiotica tiče, Ivančić i sinovi mi nikad nije pomagao.
Od lekova mi pomažu, Flobion, Espumisan. A manje Linex i Bulardi.
x3x
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Maj 12, 2012 1:57 am
Kontakt:

Post od x3x »

Ja sam probao debutir i za sada je odlican.

Doduse, mislim da je kod mene vise problem u nervoznim crevima, ali sada se stabilizovalo.
w ww. aloeverasrbija . com - proizvodi od aloe vere za imunitet, prirodna kozmetika itd
Vedrana123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 30, 2013 2:43 pm

Post od Vedrana123 »

x3x napisao:Ja sam probao debutir i za sada je odlican.

Doduse, mislim da je kod mene vise problem u nervoznim crevima, ali sada se stabilizovalo.

Koju dozu Debutira si pio? Ja imam ulcerozni kolitis, i posle 9 dana primene ne osecam nikakvo poboljsanje, samo pogorsanje... :cry:
jelena17146
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 21, 2013 2:59 pm

Post od jelena17146 »

imam problem sa stolicom vec nekih mesec dana, problem je poceo nakon stresnog ispita ( sto se i pre desavalo ali se uvek brzo sve regulise) i jos uvek traje u smislu da cesto imam dijareju, stolica nikako da se regulise, a poslednja dva dana je pocelo da me boli ispod desnog rebra, ne previse jako ali konstantno, sad ne znam koliko to moze biti povezano, citala sam da je moguce da onda imam problem sa zucnom kesom. pre mi je uvek pomagao caj od bosiljka ali sad vise ni to ne pomaze... sta da radim? :(
Korisnikov avatar
13th.wizard.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 14, 2010 12:26 pm

Post od 13th.wizard. »

Morate se javiti nadleznom lekaru.

Neozbiljno je da bez ikakve dijagnostike spekulisete ovde sta bi moglo biti.

Gubite vreme za koje sve mozete zavrsiti.

Takodje ne mozete piti sve sto cujete i probati po principu ako uspe uspe , a ako ne, idemo dalje na sledeci proizvod i preparat koji se reklamira.

Mozda ovo nekome ne odgovara sto pisem, ali meni nije ni cilj da budem popularan i podilazim drugima vec da pomognem da nadju adekvatnu utemeljenu pomoc i bude im bolje.
Odgovori