Interesuju me mogucnosti, s obzirom na trenutnu situaciju -
Mojoj majci, koja ima dijagnozu mikrocelularni karcinom bronhija, i koja je prosla 6 ciklusa hemioterapije (uspesno, sa kompletnom remisijom bolesti vezano za primarni tumor, ali sa sumnjama lekara na metastazu na plucima) zakazano je preventivno zracenje na VMA, tacnije, ,,obelezavanje" za 20. juni (2 meseca nakon okoncane hemioterapije), da bismo danas saznali, da se odeljenje za radioterapiju renovira!? te da ce je u sredu obavestiti kada treba da dodje na obelezavanje. To moze potrajati i danima, nedeljama, to cekanje. Od poslednje hemoterapije, ne racunajuci preglede, cekali smo nekih 10 do 15 dana da nam se zakaze konzilijum jer je njen lekar, onkolog, bio na putu.
Moze li neko da mi kaze, postoji li varijanta, da ona krene odmah na zracenje, na nekoj privatnoj klinici? Bilo gde, u Beogradu, odakle smo, pa da onda nastavi na VMA, za gde su nas uputili sa Bezanijske kose, gde je radila hemoterapiju.
Da li se igde u Beogradu radi na privatnim klinikama zracenje i koliko to kosta?
radioterapija, pitanje
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 15, 2006 8:17 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
radioterapija
Draga Tartufa,
hvala na odgovoru. Interesuje me, koliko je rizicno, u smislu razvijanja potencijalno prisutnih metastaza ili stvaranja novih, toliko cekanje na pocetak zracenja, ukoliko je pauza izmedju hemioterapije i zracenja npr. dva i po meseca (u stvari, sad kad budu krenuli bice i tri meseca). Upravo su nam rekli na VMA, da se obelezavanje pred pocetak zracenja odlaze za sledecu nedelju (zbog renoviranja i koliko sam razumela uvodjenja novih aparata) - dakle, umesto ove srede, pretpostavljam da ce na obelezavanje ici u iducu sredu.
Hvala jos jednom,
pozdrav,
Ana
hvala na odgovoru. Interesuje me, koliko je rizicno, u smislu razvijanja potencijalno prisutnih metastaza ili stvaranja novih, toliko cekanje na pocetak zracenja, ukoliko je pauza izmedju hemioterapije i zracenja npr. dva i po meseca (u stvari, sad kad budu krenuli bice i tri meseca). Upravo su nam rekli na VMA, da se obelezavanje pred pocetak zracenja odlaze za sledecu nedelju (zbog renoviranja i koliko sam razumela uvodjenja novih aparata) - dakle, umesto ove srede, pretpostavljam da ce na obelezavanje ici u iducu sredu.
Hvala jos jednom,
pozdrav,
Ana
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Feb 28, 2007 7:12 pm
Draga Ana, naravno da je kraci period izmedju ovih modaliteta lecenje pozeljan., ali ne i ultimativan. Kod tvoje mame je postignuta znacajna( ako ne i kompletna, rekla bih po pisanju) radioloska regresija tumora. Zadatak redioterapije je da sterilise, tj unisti i poslednju( teoretski da, ali ,na zalost, ne i prakticno, malignu celiju) i da spreci pojavu novih.Mislim da ovo nije predugacak period na koji majka ceka, problem prebukiranosti i cekanja termina je isti u svim centrima. Pozz
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 15, 2006 8:17 pm
radioterapija, pitanje
Draga Tartufa,
Hvala!
Pozdrav,
Ana
Hvala!
Pozdrav,
Ana
Re: radioterapija, pitanje
Imam jedno pitanje..Moja baka ima 77 godina..Danas su isli kod lekari i rekli su joj da ima zlocudni tumor na mozgu,i kad bi isla na operaciju najverovatnije nebi prezivela.Da li imate neki predlog,gde da ode,sta da pije od lekova? Pozdrav