Adrenokrtikalni karcinom (karcinom nadbubrezne zlezde )

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
malizvrk
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 01, 2010 9:02 pm

Adrenokrtikalni karcinom (karcinom nadbubrezne zlezde )

Post od malizvrk »

Postovani hitno mi je potrebno misljenje, savet bilo kakvo iskustvo vezano za ovu temu.
Mojoj tetki, 65godina je utvrdjen Adrenokrtikalni karcinom IV stadijuma sa mogucom metastazom na plucima ( masa velicine 3 cm za koju jos nije dobijena potvrda da li je karcogena posto je bronhoskopija dala negativne rezultate na isto ).
Ukratko istorija bolesti ide ovako : posle skenera utvrdjene su 2 mase, jedna na plucima (3cm) i nadbubregu 10cm, (koja se u roku od mesec dana uvecala za 1cm), uspesnom hirurskom intervencijom uklonjena je masa sa nadbubrega...rezultati histopatologije : Adrenokrtikalni karcinom IV stadijuma , za pluca se jos niko nije izjasnio. Terapija od danas joj je Metoten.

Zanima me koje su prognoze za pomenuti karcinom jer se kod nas o njemu mnogo malo zna, posto je veoma redak, i bilo kakvo strucno ili nestrucno misljenje ! Unapred hvala.
Odgovori