selen 300 mikrogr tablete

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
emilija2004
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 17, 2004 2:25 pm

selen 300 mikrogr tablete

Post od emilija2004 »

Nakon operacije(mastektomije i rekonstrukcije) lekar mi je rekao da uzimam prve nedelje tablete selena od 300 mikrogr.prve nedelje svaki dan,onda sledece svaki drugi a zatim 2 puta nedeljno.i tako evo proslo je 2 meseca od operacija i ja i dalje pijem ali ne znam koliko dugo treba da nastavim jer sam citala da nije dobro ni previse selena unositi.
Bokily
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 31, 2010 1:32 am

Re: selen 300 mikrogr tablete

Post od Bokily »

Selen je odličan antioksidans. Preporučene dnevne doze za žene su oko 50mcg.
U mnogim namirnicama ga ima- pivski kvasac i klica pšenice, džigerica, morski plodovi, beli luk, proizvodi od celog zrna - integralni, suncokretovo seme. Tako da je na vama- ili ga unosite kroz ishranu (mada se tokom termične obrade hrane umanjuje konc. selena u namirnicama) ili možete unositi preko tableta (vidite od koliko mcg su pakovani). Pošto ga koristite svega 2 meseca, nema brige za neželjena dejstva.

Dakle pošto sada imate selen od 300mcg, slobodno možete četvrtinu dnevno ( a i ne morate svakji dan, a i ne morate uopšte, sve zavisi kakva vam je ishrana).
P.S. Da li pratite DCIS ili je opet bilo hirurgije?
emilija2004
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 17, 2004 2:25 pm

Re: selen 300 mikrogr tablete

Post od emilija2004 »

Draga Bokily,
Sledece nedelje imam UZ obe dojke,materice i organa (jetre,zeludca...).Rana je zasusila konacno ali jos uvek je krasta na bradavici.zato su rekli da nece raditi magnetnu sada jer bi mozda bilo lazne uzbune,pa ce raditi za 6 meseci.
Dr je rekao da u ovom trenutku nije potrebna hemo terapija i ako mi stanje bude nepromenjeno kao pre 3 meseca da cu samo dolaziti na kontrolu,znaci bez ikakvih terapija.
Sta vi mislite o svemu.ovome?
U vezi operacije subkutanog tkiva dojke da li se moze raditi parcijalno(samo oko te dve kriticne tacke) ili se mora celo otkloniti?
Kakav ce mi osecaj biti ako se to tkivo otkloni?
Odgovori