dijagnoza

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
SnezaLugic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 02, 2013 10:34 am

dijagnoza

Post od SnezaLugic »

Treba mi jedna pomoc:
Moja mama je posle zapaljenja pluca dobila uput da joj se uradi bronhoskopija na KCS,jer joj je ostala senka na desnom pl. krilu.
Ali bronhoskopija joj nije uradjena,doktori su rekli da senka nestaje i dali su dijagnozu pa.pulmo:adhezivne promene obostrano bazalno malo vise desno drugih akutnih promena nema na plucima bez znakova za neoplazmu.DG:ST post pneumonija deks.
Molim vas da mi pojasnite ovaj nalaz da li je ovo dovoljno ili treba da se vrse jos neka ispitivanja jer su na klinickom rekli da vise nema potrebe za kontrolama.Unapred hvala.
kiwibel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2013 9:54 pm

Re: dijagnoza

Post od kiwibel »

Draga Snežana

nisam doktor ali mislim da treba da ideš na temu pulmologija.
Po onome što si napisala mislim da je tvoja mama dobro i da je prava sreća da neko ode sa ove teme bez suza.
Ako je mama pušač neka odmah prestane, pozabavite se malo alternativom i zdravom životu. Jake upale pluća obično pokažu i druge stvari na plućima. Ako nisi zadovoljna dijagnozom imaš pravo da tražiš još nečije mišljenje. Redovne kontrole i biće sve o.k.

Želim vam sve najbolje.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Мислим да је kiwibel у праву. Ради твог мира, предлажем ти ирисдијагностику која кошта око 30 евра, а даје комплетну слику целог организма - и прошлу и садашњу. Линк према Балансмедици за коју знам да ради ту дијагностичку методу, имаш на мом сајту под Линкови, Здравље. Ту имаш још пар линкова па погледај и прочитај.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ako su se klinički znaci upale pluća potpuno povukli, za radiološko raščišćavanje snimka je potrebno nekoliko nedelja.
indikacija za bronhoskopiju je nekoliko, ili bar dve upale pluća na potpuno istom mestu u plućima, uz kliničke znake što lokalne (kašalj, nedistatak vazduha...), što opšte (malaksalost, gubitak telesne mase, nedostatak apetita...).
ukoliko su se klinički znaci povukli, a rentgenski sninak se raščišćava, nema razloga da se radi bronhoskopija.
SnezaLugic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 02, 2013 10:34 am

Post od SnezaLugic »

Hvala vam puno,smirili ste i mene i moju mamu ! <333 poz
Adi92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 02, 2013 10:06 pm

Post od Adi92 »

Zamolio bih d ami neko analizira ovaj nalaz pluca....
PA-lijevo bazalno pojacana BV šara, hilusi sklerovapneno indurirani.

Auskulatorno na plućima produzen ekspirij, uz niskotonski vizing.

Hvala unaprijed :)))))
Odgovori