kuglica ispod bradavice jos od malih nogu

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
nike92
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 08, 2013 10:31 pm

kuglica ispod bradavice jos od malih nogu

Post od nike92 »

Zdravo svima, onako bzvz hocu da znam sta je to .

Prvi put se pojavilo kada sam imao oko 8-9 godina, sada imam 21 i nista mi ne fali :D , valjda :D .

Roditelji su se zabrinuli i odmah otisli kod dermatologa, rekao je da ne bi trebalo nista da bude opasno i u BG smo otisli kod nekog doktora starog i rekao je da nije nista opasno da je normalna pojava i da sam nesto valjda nemma pojma sazreo naglo sta vec, aman da sam mazao nekom kremom ne znam ni sam ne secam se i proslo je . Kako me secanje sluzi a izgelda slabo mislim da je bila krema Lasonil.

E tada je nestalo i pojavilo se opet mozda u 18 godini i nestalo je.

Medjutim evo opet se pojavilo ima vise od pola godine, bolna je kao i uvijek sto je bila na dodir.

Da li ko zna sta je to, necu da idem bzvz doktoru jednom sam isao i rekli da nije opasno to je bilo tada pre 12 godina.

da napomenm da sam sklon malo lipomima i ateromima.

Kada proguglam gotovo svaka 3-4 osoba je to imala ili ima.

Mnogi kazu gotovo svi kazu da je to bezazlena pojava.

Sta vi kazete, de da necim mazem sunce mu poljubim kad kazem ne ide mi se doktoru vec sam isao tada i opet se pojavilo samo ne mogu se setim cime je mazano da li je bila krema na bazi heparina nzm !

srdacan pozdrav!
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2013 9:08 pm

Re: kuglica ispod bradavice jos od malih nogu

Post od Jelisej »

Ovo je dosta cesta pojava, uglavnom se desava kad nivo estrogena bude veci no sto bi trebao, odnostno odnos izmedju estrogena i androgena nije bas najbolji.
Inace ta pojava se naziva ginekomastija, ima na forumu otvorenih par tema pa mozes procitati vise.
nike92
Stalni član
Stalni  član

Post od nike92 »

Hvala vam, nadam se da ste medicinske struke pa ste rekli to sa sigurnoscu.

Mozete li mi reci kako se to moze da povuce da nestane cime mazati, posto smeta mi ako zakacim bradavicu malo jace npr i zaboli malo.
nike92
Stalni član
Stalni  član

Post od nike92 »

ima li neko odgovor na moje zadnje pitanje, vec 7 dana non stop refreshujem stranicu da vidim ima li sta novosti da li je neko odgovorio, a ono nista :( !
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2013 9:08 pm

Post od Jelisej »

Ispod tvoje temi ima tema o ginekomactiji, imas sve informacije tamo.
Sto se lecenja tice, zavisi od uzroka- najcesci uzrok je los odnos izmedju androgena i estrogena tj poviseni nivo estrogena. U mnogo slucajeva lecenje nije potrebno, i sama ginekomasitja se povuce nakon par meseci.
Kod tezih slucajeva je drukcije, i nekad se desava da je potrebna (estetska) operacija- no mislim da ovo ne bi trebao biti slucaj kod tebe.
Za pravi odgovor moras otici kod endokrinologa, mi nemozemo ovamo da nagadjamo jer jednostavno nemamo dovoljno podataka.
Sve najbolje.
Odgovori