Hematom u trudnoci

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Maja 3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 21, 2006 8:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Hematom u trudnoci

Post od Maja 3 »

Imam 24 godine i prva mi je trudnoca.Otisla sam na pregled kod ginekologa ne znajuci da sam trudna.Menstruacija mi je kasnila 7 dana i kad sam dobila trajala mi je 19 dana.Na ultra zvuku mi je utvrdjena trudnoca od 6 nedelja i hematom 5.5 x 2.5 mm.Ja sam krvarila 19 dana, nije bila menstruacija u pitanju.HCG nalaz u redu.Naredni ultra zvuk sam uradila u 7,5 nedelji trudnoce.Hematom je bio 7 x 1,5 mm u fazi organizacije.Nastavila sam po malo da krvarim.Naredna analiza krvi malo poviceni leukociti,HCG sve normalno.Sada sam trudna 13 nedelja i 2 dana.Uradila sam ultra screen nosna kost vidjena CRL 64,00 mm BPD 21,00 mm Fl 7,00 mm.Za 14 dana idem po rezultat analize krvi.I izmedju ostalog hematom 4,4 x 1,7 mm.Ja sam se nadala da je hematom nestao jer sam prestala da krvarim.Doktori mi preporucuju mirovanje bez lekova samo vitamine pijem i rekli su mi da ce se hematom asorbovati.Beba normalno napreduje.Ja sam zabrinuta, ne znam zasto se hematom stvorio,intresuje me koliko je rizicno za bebu,i da li postoji mogucnost da hematom bude prisutan tokom cele trudnoce?Unapred hvala.
nadia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 25, 2006 4:38 pm

Post od nadia »

Draga Majo,

Dok cekas odgovor strucnih lica, zeljela bih samo da ti kazem da se hematom desava u trudnoci (i sama sam ga imala), da je vazno da ima mogucnost resorpcije, da je kod tebe isti u povlacenju i da beba napreduje. Vazno je da mirujes i kontroliras krvnu sliku.

Zelim ti sve najbolje!
Maja 3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 21, 2006 8:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Maja 3 »

Nadia hvala na lepim zeljama: :)
Odgovori