Pozdrav!
Imam jedno pitanje, svuda sam trazila odgovor, ali nisam nasla nista.
Naime, jednom prilikom sam legla da gledam film i odjednom mi se na par sekundi pomijesala slika pred ocima. Jako sam se prepala, ustala, umila se, izasla na zrak i prestalo je. Nije uslijedila glavobolja, pa mislim da nije migrena u pitanju.
Bila sam kod oftamologa, inace sam kratkovidna, dioptrija -0,50 i -0,75 ali ne nosim naocale, pa mi je rekao da imam jako izmorene oci, a ocni tlak nemam.
Da li se moze desiti to od zamora ociju ili bi nesto drugo moglo biti posrijedi?
Inace, to se desilo samo jednom i nikad vise.
Pomijesana slika pred ocima
Re: Pomijesana slika pred ocima
Да ли можеш мало боље да објасниш како ти се помешала слика пред очима - како је то изгледало?
Dakle legla sam da gledam film i kao da mi se misic desnog oka na par sekundi zaglavio na lijevo, tako nekako cini mi se, ne znam kako da bolje opisem.. Nije dvoslika, nego kao pomijesano. To je trajalo samo par sekundi i nikad se nije ponovilo, ali mene je bas strah toga.
Када се нешто деси само једном, тешко је извући икакав закључак.
Свакако ће ти бити корисно да узмеш неки квалитетан комплекс Б витамина јер је добар за мишиће и нерве.
Данас имају добре уређаје за дијагностику ока па можеш да провериш ако желиш.
Ако ти је лекар већ рекао да имаш изморене очи, највероватније је то то. Треба да набавиш књигу која описује вежбе за очи и да их редовно радиш. Такође можеш да набавиш оне рупичасте наочаре и носиш их бар два-три сата свакодневно. Одличне су за опуштање очију.
Свакако ће ти бити корисно да узмеш неки квалитетан комплекс Б витамина јер је добар за мишиће и нерве.
Данас имају добре уређаје за дијагностику ока па можеш да провериш ако желиш.
Ако ти је лекар већ рекао да имаш изморене очи, највероватније је то то. Треба да набавиш књигу која описује вежбе за очи и да их редовно радиш. Такође можеш да набавиш оне рупичасте наочаре и носиш их бар два-три сата свакодневно. Одличне су за опуштање очију.
Hvala ti puno.
Buduci da nisam detaljno pregledala fundus niti radila ikakve preglede glave, bas sam se uspanicila da nije nesto opasno.
Buduci da nisam detaljno pregledala fundus niti radila ikakve preglede glave, bas sam se uspanicila da nije nesto opasno.