Postovani dr. Pedja,
U 4. nedjelji trudnoce, vec dva dana imam jake probadajuce bolove u predjelu rebara lijevo (tacnije, pocinju uz postranicni rub lijeve dojke i sire se niz donji rub iste, kao da prave poluluk oko srca). Bolovi su praceni otezanim i bolnim udisajima. Prijateljica, koja je ljekar (mikrobiolog) kaze da je u pitanju interkostalna neuralgija, ali nije sigurna sta bih mogla uzimati protiv bolova obzirom da sam na pocetku (dugo iscekivane) trudnoce. Zbog intenziteta bola koji vise nisam mogla izdrzati jutros sam u bolni predio blago umasirala Rheumathol mast (na bazi mentola i kamfora) i moram priznati da mi je sada mnogo lakse (inace mi je bol toliko ogranicavao pokrete i da nisam umasirala ovu mast ne bih mogla ni sjesti za racunar niti postaviti ovo pitanje).
Molim da mi odgovorite da li u slucaju ponovne pojave ovako jakih bolova smijem koristiti pomenutu mast? Obzirom da sam na pocetku trudnoce plasim se uzimati bilo kakve lijekove.
Hvala unaprijed za Vase misljenje i preporuku!
S postovanjem!
Pedja, molim Vase misljenje-interkostalna neuralgija
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Draga Nadia
Čestitam na uspešnoj trudnoći, sećam se da ste imali problema sa zatrudnjivanjem. Pošto vam ta mast pomaže možete je mazati, eventualno uzmite i Beviplex drag. tj. kompleks vitamina B. Obavezno uzmite i Folan, mada bi još bolje bilo da ste i pre trudnoće krenuli sa njim.
Držim vam palčeve, srećno! Peđa
Čestitam na uspešnoj trudnoći, sećam se da ste imali problema sa zatrudnjivanjem. Pošto vam ta mast pomaže možete je mazati, eventualno uzmite i Beviplex drag. tj. kompleks vitamina B. Obavezno uzmite i Folan, mada bi još bolje bilo da ste i pre trudnoće krenuli sa njim.
Držim vam palčeve, srećno! Peđa