Simptomi nakon seksualnog odnosa - Pomoc

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
*Aleksandra*
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 18, 2005 1:40 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Simptomi nakon seksualnog odnosa - Pomoc

Post od *Aleksandra* »

Pozdrav svima!
Moj problem je sledeci...
Pre 5 dana sam prvi put imala odnose sa sadasnjim deckom. Imam 22 godine, poslednji put sam bila na ginekoloskom pregledu u aprilu, radila papa test i sekret, i sve je bilo u redu.
Prilikom odnosa smo koristili kondom. Medjutim, 2 dana nakon toga, ja sam pocela da osecam neke cudne simptome. Kao blago peckanje i svrab na samom ulazu u vaginu. Malo cudan neprijatan osecaj. Prilikom mokrenja nemam nikakve simptome. Onda sam pocela da se preispitujem i zakljucila da su mozda u nekom trenutku nase genitalije dosle u kratkotrajan kontakt. E sada, on je takodje radio testove proslog meseca (na hlamidiju, ureaplazmu, bakterije i gljivice) i svi su bili negativni.
Proslo je jos 2 dana, i primetila sam novu promenu - male usne su mi se nadule, i kada ih pomaknem (rasirim, one se zategnu) osetim ostar bol-pecenje, ali ne mogu tacno da ga lokalizujem (u predelu klitorisa). ne vidim nikakvu ranicu ili slicno.
Danas sam dobila menstraciju, tako da kod ginekologa mogu da odem tek za 10ak dana, a jako sam zabrinuta...
Da li neko ima predstavu sta bi to moglo da bude??

Hvala puno
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm

Post od Cat »

Ako ste koristili Durex sa spermicidom (mislim da je to onaj Extra safe) onda je možda to uzrok, neke devojke imaju tegobe od toga.
*Aleksandra*
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od *Aleksandra* »

Da, koristili smo taj Durex (plavi)... Ali smo koristili i neke kondome koje sam ja kupila u Pragu, i za koje nisam sigurna kakvog su kvaliteta, ali su bili vazeceg roka...
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm

Post od Cat »

Jesu li i oni "extra safe"? Mislim, sa spermicidom?

Spermicid je hemijska supstanca nonoksinol-9 (ima ga i u AB filmu) i on hoće da izazove iritacije. Ako ti je od toga, proći će ali sledeći put probajte sa nekim drugim kondomom...Pozdrav
*Aleksandra*
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od *Aleksandra* »

Ne, ti nisu bili extra safe...
Ja se najiskrenije nadam da je od toga, i meni je to isto proslo kroz glavu, ali sam mislila da ce iritacija brze proci...

Uh, bas sam se zabrinula...
joa_uniq
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 07, 2006 10:04 am

Post od joa_uniq »

Mila moja, ako to traje vise od nedelju dana, svakako bi trebalo da odes kod ginekologa. Nemas se cega bojati, sve se leci, a i ako ste koristili kondom ne zna sta bi toliko strasno moglo biti... Nemoj da panicis. Saosecam se sa tobom... Sto duze cekas, bice gore. Da je to meni neko pricao na vreme, mozda bi bilo drugacije. Sto sam, naravno nije ni bitno. Skupi hrabrost i kod ginekologa ako to traje duze od nedelju dana. Pisi sta se izdesavalo :)
"Strast pokrece svet, ljubav ga samo cini sigurnijim mestom za zivot." Ice T
*Aleksandra*
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od *Aleksandra* »

Ma ne plasim se ja ginekologa, mnogo vise volim da znam sta mi je nego obrnuto... A i imam naviku da redovno idem na preglede... Samo, posto sada imam menstruaciju necu moci da odem ove nedelje...
Situacija je sledeca... Dosta se smirilo, i simptomi su skoro nestali... Jos uvek mi je malo nelagodno kada se brisem posle mokrenja, ali se sve znatno smirilo... Sada mi je malo lakse, ali bez obzira na to cu ici kod doktora sledece nedelje...

Hvala na podrsci :)
joa_uniq
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 07, 2006 10:04 am

Post od joa_uniq »

Nema na cemu, uvek. To je najmanje sto mogu da uradim za nekoga :)
Pisi kada se vratis sa ginekoloskog pregleda. Milim na tebe :)
"Strast pokrece svet, ljubav ga samo cini sigurnijim mestom za zivot." Ice T
*Aleksandra*
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od *Aleksandra* »

Evo, da ne ispadne da nisam htela da se javim, ali tek danas sam uspela da dodjem do ginekologa. Kao i sto smo pretpostavili doktorka mi je rekla da je sve u redu i da je to najverovatnije bila reakcija na spermicid (a nisam jos ni stigla da joj kazem da smo koristili kondome sa spermicidom), pregledala me, i sve je u redu... Tako da sam sada skroz mirna sto se toga tice.

U svakom slucaju hvala na podrsci, puno mi je znacila. :)

Pozdrav
Odgovori