Molim tumacenje rezultata moje majke.

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Nevena89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 19, 2013 9:56 pm

Molim tumacenje rezultata moje majke.

Post od Nevena89 »

Moja majka od '99 ima tumor na dojci,medjutim sa bi rads 3 grupe presla je na bi rads 4a. Evo izvestaja sa mamografije: Dojke su ACR3. Na spoju GK desne dojke,retroareolarno vidi se intezivna senka,velicina 30x20 mm vecim delom konture jasno ocrtana,delom se stapa sa okolnim parenhimom. Takodje na spoju GK leve dojke se vidi ovalna intezivna senka velicine do 30 mm vecim delom konture jasno ogranicena,delom se stapa sa okolnim parenhimom. U desnoj aksil vise ovalnih senki velicine do 10 mm reaktivne igl. S obzirom na bazicnu gradju dojki potrebna punkcija.

Onda je otisla na ultrazvuk,evo dansnjih rezultata sa ultrazvuka:
Anamneza:donosi mamopgrafiju BIRADS 4a bill.
Status:Opipljive promene na obe dojke na spoju GK savetuje se punkcija.
Dijagnosticki nalaz: TU mammae billateralis cystae mammae bill.
Predlozena terapija i zakljucak:da se javi za punkciju promena na dojci i PH verifikaciju.
Molim strucno misljenje i da li je ovo zabrinjavajuce? Najvise se plasim jer je neki doktor mojoj majci pre par godina rekao da ne radi biopsiju jer se tek tada prosiruje rak.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: Molim tumacenje rezultata moje majke.

Post od drbgd »

ne moze vam se reci apsolutno nista dok se ne uradi biopsija.
bez biopsije se ne moze propisati ni terapija...
Nevena89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 19, 2013 9:56 pm

Re: Molim tumacenje rezultata moje majke.

Post od Nevena89 »

Tako sam i mislila,samo mi preostaje da je ubedim da uradi biopsiju. Hvala na odgovoru.
Odgovori