Здраво свима -
Дакле, за дуже време имам проблема са дефекације. На пример, ако седнем за шољицу и покушавају да се серем (извињавам се за улично сленгу, али боље ће објаснити тако) веома тешке столице изаџе напоље. Најлакши измет долази када клечим и веровали или не треба да ставим прст у анус да потеглам измет напоље, јер сам по себи веома тешка да изаџе напоље. Ако погледате ову слику: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... _chart.svg где постоје различити облици измета, у већини случајева имам форму 1, 2 или 3.
Највећи проблеми имам са фекалијама у облику 1 за пример, ја осећам да ми црева су пуни срања и спремни да изађе, они ће ставити прст у анус за да потегнем измет, могу додирнути измет, али превише су стегнати зидове ануса иако користим све своја снага. Такође, пре одласка у тоалет могу погодити какав кака је у питању по "контракције" у цревима.
Такође, веома често имам гас и надимање, гасови имају готово стално, а ја сам веома непријатно.
Постоје случајеви када сам испуштал емисије за 7-8 секунди непрекидно и доста под притиском.
Посебно када џогирам, имам континуирано гасова.
Такође желим да кажем да не постоје трагови крви ниједно од изметите.
Ја водим активан живот, трчам сваки дан, играју фудбал кошарку, гледам шта једем, масна или пржена и не једу ражњићи, пљескавице, та врста меса не једу. Мало салате, поврће, воће, пиринач, пилетина. Кафа пиће једном или два пута дневно, једем хлеб, интегрални грисини саставни ништа базу бело брашно, тако да стварно не знам шта да радим.
Препоручили су ми ендоскопија докторе, но она анестезија ми је мало гадна, тако да желим да чути вашу коментари ако може.
Ако не можете све да ме разумете јас сам из Македоније извинјавам се али ваш форум је доста активан и може да се виде доста корисни информација.
Хвала унапред и поздрав.
malo cudne forme izmeta i malo problema pri defekacija
Re: malo cudne forme izmeta i malo problema pri defekacija
Колико пијеш воде у току дана?
pa shta znam probujem da pijem 4-5 cashe minimum od 250ml + pijem 2 cashe caj i 1 do 2 cashe kafu
Пијеш само литар воде?! Кафа, сокови и остала пића се не рачунају у воду. Кафу можеш да рачунаш и као минус јер захтева додатно испирање из организма. Чај је дискутабилан јер већина њих су диуретици па изазивају ванредно избацивање воде из организма.
Колико имаш килограма?
Колико имаш килограма?
aa_aca napisao:Пијеш само литар воде?! Кафа, сокови и остала пића се не рачунају у воду. Кафу можеш да рачунаш и као минус јер захтева додатно испирање из организма. Чај је дискутабилан јер већина њих су диуретици па изазивају ванредно избацивање воде из организма.
Колико имаш килограма?
96 kilograma imam.
Imao sam 115kg ali sam skinuo 22 kilograma lani za oko 5 meseca, i sada sam oko 95-96 kilograma.
Moja profesija (programer) zahteva da sedim bar 9-10 sati na dan.
Mozda i to ima neka refleksija na svi ovih problema?
Hvala na odgovora
Па добро колега, то седење може да утиче на много ствари, али пошто си рекао да си доста физички активан вероватно потиреш утицај дуготрајног седења.
Са својих 100kg ти мораш да пијеш минимум три литра чисте воде сваки дан. Само за основни ћелијски метаболизам је потребно 2dl воде на 10kg телесне масе.
Пошто се бавиш спортом, теби је потребно око четири до пет литара воде сваки дан. Да напоменем, у воду се рачуна само вода - без јогурта, супица, чајева итд. Погледај шта сам о води писао на мом сајту њњњ.аца.рс у здравственим саветима.
Мораш веома постепено да повећаваш дневни унос воде и никако немој да пијеш газиране и минералне воде.
Са својих 100kg ти мораш да пијеш минимум три литра чисте воде сваки дан. Само за основни ћелијски метаболизам је потребно 2dl воде на 10kg телесне масе.
Пошто се бавиш спортом, теби је потребно око четири до пет литара воде сваки дан. Да напоменем, у воду се рачуна само вода - без јогурта, супица, чајева итд. Погледај шта сам о води писао на мом сајту њњњ.аца.рс у здравственим саветима.
Мораш веома постепено да повећаваш дневни унос воде и никако немој да пијеш газиране и минералне воде.
hvala jos jedan put.
Evo od kad sam procitao vashe odgovara, do sada imam popijeno 750ml voda, probachu danas bar da dodjem do 2 litra voda dnevno.
Inaku ovaj problem sam prv pat osetio 2005 godine od kad sam se vratio za prv pat od Amerika, i poceo je so vrlo jako cesanje oko cvora, potreba da cesham otvor, nisam tada imao problem sa defekacija ali sam imao sa ceshanje oko otvora. I evo vec ova je 8ma godina kako ovi problemi variraju jedan put jedno drug put drugo. Neznam dali moze i neka hrana da pricine ova, mozda sam alergican na neshto? Ili pa imam neka bakterija u creva?
Hvala puno
Evo od kad sam procitao vashe odgovara, do sada imam popijeno 750ml voda, probachu danas bar da dodjem do 2 litra voda dnevno.
Inaku ovaj problem sam prv pat osetio 2005 godine od kad sam se vratio za prv pat od Amerika, i poceo je so vrlo jako cesanje oko cvora, potreba da cesham otvor, nisam tada imao problem sa defekacija ali sam imao sa ceshanje oko otvora. I evo vec ova je 8ma godina kako ovi problemi variraju jedan put jedno drug put drugo. Neznam dali moze i neka hrana da pricine ova, mozda sam alergican na neshto? Ili pa imam neka bakterija u creva?
Hvala puno
Рекох ли ти да постепено повећаваш дневни унос воде!
Ако нагло пијеш велику количину воде, организам реагује на то убрзаним избацивањем воде из организма тако да ништа ниси урадио. Осим тога, можеш и срце да преоптеретиш превеликом количином воде.
Не верујем да можеш да повећаваш унос воде већом брзином од литар недељно. Мислим да је и то превелика брзина. Мени је за повећање за литар воде било потребно годину дана.
Треба да једеш више влакнасте хране јер она задржава више воде у себи, па је и столица мекша.
Ако нагло пијеш велику количину воде, организам реагује на то убрзаним избацивањем воде из организма тако да ништа ниси урадио. Осим тога, можеш и срце да преоптеретиш превеликом количином воде.
Не верујем да можеш да повећаваш унос воде већом брзином од литар недељно. Мислим да је и то превелика брзина. Мени је за повећање за литар воде било потребно годину дана.
Треба да једеш више влакнасте хране јер она задржава више воде у себи, па је и столица мекша.