Postovanje!
Jednostavno cu objasniti svoj problem. Variranje stolice - kasasta ili tvrda. Kada je stolica tvrda (sto se u mom slucaju regulise ishranom) nagon za defekacijom je jako slab pa postoji napinjanje. Bola u stomaku nema, ali gasova ima dosta. Nakon defekacije prisutan je osecaj gasova i osecaj nepotpunog praznjenja, kao i odredjena vrsta pritiska iza pubicne kosti, kao da je misic pretegnut. Ostali simptomi: cesto slab mokracni mlaz, prilikom vroma pune besike jako slab, kao i oslabljen ejakulatorni mlaz (cesto u vidu 3 mlaza i curenje). Ovakve promene gradualno usledjuju od aprila meseca 2009. godine. Analize koje sam radio su uglavnom dobre: urin dobar, krvna slika dobra, spermokultura dobra. Ultrazvuk donjeg abdomena pokazuje da je prostata malo uvecana, ali ne do alarmantnih dimenzija. Proktoloski nalaz je uredan, iako je osecaj pritiska prisutan u malo dubljoj regiji. Imam 25 godina i fizicki sam zdrav, relativno aktivan.
Sta bi moglo da izazove ovakve osecaje? Bio sam i dugo na terapiji dovicinom zbog hronicnih akni/seboreje.
Molim vas za odgovor, nigde ga nisam dobio.
Hvala puno!
U nadi da ce neko imati odgovor ili bar uputu
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Dec 31, 2010 4:58 pm
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: U nadi da ce neko imati odgovor ili bar uputu
Ne znam koliko mogu da ti pomognem,ali ako si bio tako dugo pod antibiotskom terapijom i to Dovicinom,onda je moguce da imas Candidu.Pa,cak i u urinu.
Da li si radio testove na nju? Stolica i urin na Candidu?
Ona daje gasove,nadimanja,pritisak rektalno,oticanje uretre,mesovite stolice......
Ja je lecim vec 3 god. i cesto imam taj bol i rektalno i u besici (uretri).Pijem sto vise tecnosti,toplih cajeva da bi mi se prosirili kanali,Prolom vodu, ulje divljeg origana....
Negde sam ovde na forumima pronasla da moze od napinjanja uretra da se uvije.
Ja takodje imam probleme POSLE praznjenja,pogotovo sa besikom.Posto sam stavljala neke supozotorije rektalno imam utisak da mi se zadnji deo kolona spustio i pritiska i besiku i matericu...... To je prosle god. video i moj ginekolog koji nije mogao da mi uradi dobro ginekoloski UZ,jer je matericu pritiskalo debelo crevo.
Ko zna? Treba poceti od neceg.Za pocetak pocni od davanja 3 stolice ,3 dana za redom na Candidu.Uzmi onaj kasastiji deo ili razlicite delove stolice,pa pomesaj,jer oni kad rade analizu stolice samo malo umoce stapic i onda zasejavaju.a Candida se razlicito izlucuje.
Da li si radio testove na nju? Stolica i urin na Candidu?
Ona daje gasove,nadimanja,pritisak rektalno,oticanje uretre,mesovite stolice......
Ja je lecim vec 3 god. i cesto imam taj bol i rektalno i u besici (uretri).Pijem sto vise tecnosti,toplih cajeva da bi mi se prosirili kanali,Prolom vodu, ulje divljeg origana....
Negde sam ovde na forumima pronasla da moze od napinjanja uretra da se uvije.
Ja takodje imam probleme POSLE praznjenja,pogotovo sa besikom.Posto sam stavljala neke supozotorije rektalno imam utisak da mi se zadnji deo kolona spustio i pritiska i besiku i matericu...... To je prosle god. video i moj ginekolog koji nije mogao da mi uradi dobro ginekoloski UZ,jer je matericu pritiskalo debelo crevo.
Ko zna? Treba poceti od neceg.Za pocetak pocni od davanja 3 stolice ,3 dana za redom na Candidu.Uzmi onaj kasastiji deo ili razlicite delove stolice,pa pomesaj,jer oni kad rade analizu stolice samo malo umoce stapic i onda zasejavaju.a Candida se razlicito izlucuje.
-
- Novi član
hvala ti puno! Ovakav odgovor jos nisam dobio. Nisam se nikada testirao na candidu, dakle, mora se od negde poceti, hvala ti do neba 

-
- Aktivan član
Ma,nema na cemu.... Samo da ti bude bolje.
Meni su na VMA rekli da od jedne kutije Dovicina treba crevima da se oporave 6 meseci. Uzas! Treba izbegavati antibiotike ili ih bar piti uz Nistatin koji deluje na Candidu.
Ako si u BG-u,mozes uraditi i neke brze metode od davanja stolice:Bikom terapija ili pregled preko zive kapi krvi.I tu bi trebalo da se vidi imas li sta od mikroorganizama u telu.
Raspitaj se dobro koja laboratorija dobro radi na Candidu,jer mnogi nemaju posebne podloge za njeno zasejavanje.Na VMA imaju sigurno.
Pozdrav!
Meni su na VMA rekli da od jedne kutije Dovicina treba crevima da se oporave 6 meseci. Uzas! Treba izbegavati antibiotike ili ih bar piti uz Nistatin koji deluje na Candidu.
Ako si u BG-u,mozes uraditi i neke brze metode od davanja stolice:Bikom terapija ili pregled preko zive kapi krvi.I tu bi trebalo da se vidi imas li sta od mikroorganizama u telu.
Raspitaj se dobro koja laboratorija dobro radi na Candidu,jer mnogi nemaju posebne podloge za njeno zasejavanje.Na VMA imaju sigurno.
Pozdrav!
-
- Novi član
Iz Novog Sada sam, nazalost. Ali pronaci cu neko mesto u Novom Sadu koje je za ovakve stvari pogodno
jos jednom ti hvala puno. Muku mucim vec 3 godine sa raznoraznim simptomima a da mi NIKO nikad nije spomenuo Candidu. Obicno me doktori posalju kuci i kazu mi da je sve sa mnom u redu i da sam pod velikim stresom...iako nisam. Prihvatio sam ove stvari pa se lakse nosim sa njima vec 2 godine, u pocetku je bilo malo teze. Sutra dajem urin, pa cu ici da se raspitam gde mogu stolicu da dam.

-
- Aktivan član
Tek sad videh tvoj odgovor,a pisala sam ti na PP.Moras samo naci laboratoriju koja radi urin na Candidu i stolicu na Candidu.Tu su razlicite podloge za zasejavanje uzorka.
Ako te ne mrzi,procitaj negde sa polovine moje teme o Candidi,javljali su se mnogi iz Novog Sada.Tamo su naveli i koji dr. je dobar za nju. Koji gastroenterolog.Mnogo ima Novosadjana sa Candidom,ne znam zasto?
Ako te ne mrzi,procitaj negde sa polovine moje teme o Candidi,javljali su se mnogi iz Novog Sada.Tamo su naveli i koji dr. je dobar za nju. Koji gastroenterolog.Mnogo ima Novosadjana sa Candidom,ne znam zasto?
-
- Aktivan član
Za tebe je idealno ulje divljeg origana i nihov caj.
Joseph
Zapelo mi je za oko ovo sto pises da si dugo pio dovicin zbog akni-seboreje-----
Jesi ti imao akne po kosmatom delu glave?
Jesi li se resio njih?
To je moj veliki problem vec godinama i sta god sam probao prodje neko vreme pa opet se nastavlja..
Ja pretpostavljam da je to ipak neka infekcija iako mi je jedna doktorka rekla da je to sve povezano sa nervnim sistemo--jer imam i takvih tegoba a takodje i slicnih tegoba kao ti --upalu prostate i kolitis...Moji problemi su se smanjili od kad pijem sedative i antidepresive.
Preispitaj sebe a ponekad najbolje to mogu da procene drugi-da uoce promene u nasem ponasanju i kontaktu sa ljudima samo pitaj onog ko ce ti iskreno odgovoriti a i neuropsihijatra ne izbegavaj...SRECNO
Zapelo mi je za oko ovo sto pises da si dugo pio dovicin zbog akni-seboreje-----
Jesi ti imao akne po kosmatom delu glave?
Jesi li se resio njih?
To je moj veliki problem vec godinama i sta god sam probao prodje neko vreme pa opet se nastavlja..
Ja pretpostavljam da je to ipak neka infekcija iako mi je jedna doktorka rekla da je to sve povezano sa nervnim sistemo--jer imam i takvih tegoba a takodje i slicnih tegoba kao ti --upalu prostate i kolitis...Moji problemi su se smanjili od kad pijem sedative i antidepresive.
Preispitaj sebe a ponekad najbolje to mogu da procene drugi-da uoce promene u nasem ponasanju i kontaktu sa ljudima samo pitaj onog ko ce ti iskreno odgovoriti a i neuropsihijatra ne izbegavaj...SRECNO
-
- Novi član
Zdravo Vaso. Ne, ja sam imao seboreicni dermatitis po licu (i dalje ga imam), a ponekad i po kosmatom delu glave sada, iako imam 25 godina, to nije prestalo. Hvala ti na savetima, moguce da je sve to na kraju krajeva i povezano.
napokon da nadjem nekog ko ima iste siptome kao ja identicne,vec je panika pocela da me hvata,meni je ginekolog rekao isto da imam pritisak materice na debelo crevo sve isti problemi sa debelim crevom ,provericu kandidu,moguce je posto imam i stalne mucnine od malena,posle slatkog narocito
Мислим да неће због кандиде да се јави мучнина после уношења слатке хране. То ће пре да буде проблем са гуштерачом.swrza napisao:napokon da nadjem nekog ko ima iste siptome kao ja identicne,vec je panika pocela da me hvata,meni je ginekolog rekao isto da imam pritisak materice na debelo crevo sve isti problemi sa debelim crevom ,provericu kandidu,moguce je posto imam i stalne mucnine od malena,posle slatkog narocito