nadut stomak uz cesto podrigivanje
nadut stomak uz cesto podrigivanje
Od pre jedno desetak dana stomak mi je uzasno naduven,inace sam mrsavije gradje. Kad pojedem istu kolicinu hrane kao pre izgledam kao velikim pivskim stomakom i sve je praceno cestim podrigivanjem. Par pata sam izbegao obrok medjutim tad samo malo splasne,opet je dosta veci nego normalno. Da napomenem samo da gazirano nisam pio skoro,bar ne za ovo vreme od kada imam problem.
Zna li neko u cemu je problem?

Re: nadut stomak uz cesto podrigivanje
Можда кандида?
Jutros sam bio kod doktora,dala mi Espumisan da koristim nedelju dana pa da se javim na kontrolu. Ovo mi se prvi put desava pa mi iskreno nije svejedno :/
То је само за апсорпцију гасова.
Имаш ли обичај да пијеш много воде после јела?
Имаш ли обичај да пијеш много воде после јела?
Pa tokom jela pijem,bilo da je voda,sok,ili sta vec... A gazirano nisam skoro pio i eto problema,a pre sam ga "drao" i nista,mozda trebam da se vratim na ispijanje pepsija umesto vode 

Нормално. Газирани напици олакшавају варење због угљендиоксида. Вода и сличне течности разблажују желудачну киселину и отежавају варење. Стварају се и гасови итд.
Немој да пијеш ништа док једеш, а ни после јела. Ако мораш попиј чашу киселе воде после јела.
Немој да пијеш ништа док једеш, а ни после јела. Ако мораш попиј чашу киселе воде после јела.
Ovaj espumisan ne menja nista sto znaci da nije do gasova. Po neki put kada sedim kao da me neko bocka prstom ispod desnog rebra,a citam ovde na forumu svasta na tu temu pa sam se prilicno uplasio. 

Испробај оно горе са водом, па јави.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 01, 2013 3:03 am
izbaci proste ugljene hidrate iz jelovnika poput hleba,pogača,peciva(sve iz pekare).
Eksperimentiši sa barenim povrćem,mda ne kropir u većim količinama,on isto sadrži u.hidrate).Tebe to nadima ! kao što je neko već napisao da postoji mogućnost da je kandida.
Ali uzmi u obzir da mi nismo lekari
i da se bavimo predpostavkama
imamo samo lepe želje da pomognemo nekome 
Ja sam pila espumisan i to je u suštini dobar lek,ali ne pomaže svaki put.
Eliminaciju svih gasova iz stomaka sam postigla sa mesnom dijetom.Za dva dana jedući samo meso u bilo kom pripremljenom obliku,svi gasovi su nestali,stomak se smanjio u obimu,nisu postojale nikakva crevna pretakanja i ništa se nije čulo.
Možeš čak 1 dan da jedeš samo bareno meso,pileće ili pečeno,neće ti škoditi za zdravlje,uz neku salatu i videćeš da će gasovi nestati.Ali bez hleba,nikako slatkiši,ni trunka šećera ne sme da bude.
To je moje iskustvo,vrlo pozitivno-bar kad je nadut stomak u pitanju.
Eksperimentiši sa barenim povrćem,mda ne kropir u većim količinama,on isto sadrži u.hidrate).Tebe to nadima ! kao što je neko već napisao da postoji mogućnost da je kandida.
Ali uzmi u obzir da mi nismo lekari

Ja sam pila espumisan i to je u suštini dobar lek,ali ne pomaže svaki put.
Eliminaciju svih gasova iz stomaka sam postigla sa mesnom dijetom.Za dva dana jedući samo meso u bilo kom pripremljenom obliku,svi gasovi su nestali,stomak se smanjio u obimu,nisu postojale nikakva crevna pretakanja i ništa se nije čulo.
Možeš čak 1 dan da jedeš samo bareno meso,pileće ili pečeno,neće ti škoditi za zdravlje,uz neku salatu i videćeš da će gasovi nestati.Ali bez hleba,nikako slatkiši,ni trunka šećera ne sme da bude.
To je moje iskustvo,vrlo pozitivno-bar kad je nadut stomak u pitanju.
Maca Milovina,
да ли мора трајно да избаци наведену храну или само привремено?
да ли мора трајно да избаци наведену храну или само привремено?
Uradih analizu krvi i sve je ok osim belih krvnih zrnaca WBC. Normalna vrednost je od 4 do 10 a meni je 11,5. U ponedeljak cu da odnesem doktorki rezultat pa da vidimo.
Само мала исправка. Није све ОК, него само оно што су анализирали.
Ja bih preporucio vise kretanja i nikako leci i spavati posle obroka i ne piti odmah vodu-slazem se sa acom--vec nakon 2 sata posle jela a ranisan mislim da ne bi skodio-probaj, i ne jesti bar jedan period kiselo, ljuto, itd.
Srecno
Srecno