streptococcus agalactiae

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
jovanazemun
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 13, 2013 9:46 pm

streptococcus agalactiae

Post od jovanazemun »

Nisam nasla na forumu otvorenu temu za ovu bakteriju pa bih da podelim sa vama moj problem i iskustvo u vezi nje.Nemam nikakve simptome ali pri redovnoj kontroli pronasli su mi u cevikalnom i vaginalnom brisu izolovanu masu bakterije streptococcus agalactiae.Na preporuku ginekologa pila sam cefaleksin, na koji su bakterije osetljive i uzimala sam vaginolete koje su mi pravili koje u sebi sadrze cefaleksin.To nije pomoglo(i dalje je postojala masa iste bakterije) pa sam primila 4 doze penicilina.Nakon toga radila sam kod privatnika bris(dr ristic) i izolovana je bakterija Enterococcus-masa.
Nakon toga sam pokusala da se resim bakterija bez antibiotika, i pravila neke prirodne mesavine(beli luk i belo vino, i smesu od limuna, meda, maslinovog ulja i korena persuna), medjutim ni ovo nije urodilo plodom, pa i dalje imam masu streptococcus agalactiae. Da li je neko imao slican problem ili ima savet kako da resim ovo?
Samo da dodam da su bakterije osetljive na penicilin, ampicilin, cefaleksin, eritromicin, azitromicin, hlaramfenikol...
hvala puno unapred!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: streptococcus agalactiae

Post od aa_aca »

Неће бити да су осетљиве када не делује.

Колико ми је познато, варијанте су испирање воденим раствором соде бикарбоне, ацидофилно млеко које прави Завод за млекарство у Београду, домаћи кефир и неки чај из Института "Јосиф Панчић". Линкове имаш на мом сајту.
Odgovori