Kvrzica u dojci!
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 08, 2013 9:10 pm
Kvrzica u dojci!
Molila bih da mi brzo odgovorite. Moja sestra od 13 godina opipala je promenu u vidu kvrzice u desnoj dojci. Nakon ultrazvucnog pregleda doktor je rekao da je vidljiva hipoehogena promena 5*12 mm, koja ultrasonografski odgovara fibromu, odnosno fibroadenomu. Uputili su je u Sremsku Kamenicu, jer zele da cuju misljenje hirurga. Ne znam da li su ovi podaci od nekog znacaja, ali cu napomenuti da je do sada imala redovne menstruacije, ali je ovog meseca menstruacija izostala. Prva menstruacija je bila pre godinu i po dana. Veoma sam zabrinuta, odgovorite mi sto pre! Unapred zahvalna.
Re: Kvrzica u dojci!
Fibroadenom je benigni tumor. Ona je jako mlada, ciklusi se još ustaljuju, ne bi trebalo da ima veze sa kašnjenjem ciklusa. Ako je neko od žena (mama, babe, tetke) imala fibroadenom onda postoji genetsko opterećenje. Pošto je mlada moguće je da ima sklonost ka stvaranju fibroadenoma tokom života ali ni to nije neki problem.
U svakom slučaju dobro je konsultovati se sa hirurgom, ako se ne radi operacija onda se ta promena samo prati.
Pozdrav.
U svakom slučaju dobro je konsultovati se sa hirurgom, ako se ne radi operacija onda se ta promena samo prati.
Pozdrav.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 08, 2013 9:10 pm
Re: Kvrzica u dojci!
Pa, mama ima displaziju obe dojke, verovatno ima neke veze sa tim. Hvala na odgovoru.