Molim za savet Obgyn

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
LIKI
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 5:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Molim za savet Obgyn

Post od LIKI »

Prvo želim da pozdravim sve na ovom forumu a posebno Obgyn.Vidim da ste ovde jako popularni i da vas većina poštuje pa i ja bih želela da se pridružim njima.Evo pro da se predstavim; Imam 35 g, suprug 43. Lečimo se od steriliteta 5g. i za sada nismo ništa uradili jer baš nismo imali sreće sa lekarima.Uradila sam sve potrebne analize hsg,hormone itd i sve je bilo ok osim priolaktina koji je bio 2000 pa sada 800.Pila sam bromokriptin koji mi je smetao tako da ga sad ne uzimam pa vas molim za savet da li je dostinex malo bolji od ovoga tj da li se bolje podnosi.Suprugu je spermogram ok ali lekari kod kojih sam išla preporučuju vantelesnu i ništa dr.Uopše ne razumem njihov stav jer niko od njih mi nije od kada se lečim od 28g nije pratio ovulaciju,nije predložio insiminaciju, znam da ima nešto što se radi i putem krvi neka analiza to ćete vi možda znati, uostalom bili su nezaiteresovani da bilo šta tako urade osim da ti kažu koliko košta i kakav je postupakza vantelesnu.. Ja sam veoma neupućena u to ali čitajući razne forume na ovu temu shvatila sam da se radi o izazivanju veštačkog ciklusa, poremećaju hormona itd,itd. Meni se to ne dopada jer nebih volela da mi se ciklus pormeti jer je hvala bogu uredan na26-28 dana. Eto čula sam da u Beogradu postoji jedina ordinacija koja radi vantel. sa praćenjem prirodnog ciklusa pa me zanima da li to može. Što se tiče lekara nijedan od njih mi nije dao neku dijagnozu zašto ne mogu da ostanem u dr.stanju pa bih volela vaše mišljenje. Puno pozdrava iz Beograda vama i svim ženicama i nadam se da će i nas bog da obraduje
LIKI
Novi član
Novi član

Molim vas da mi odgovorite Obgyun

Post od LIKI »

LIKI napisao:Prvo želim da pozdravim sve na ovom forumu a posebno Obgyn.Vidim da ste ovde jako popularni i da vas većina poštuje pa i ja bih želela da se pridružim njima.Evo pro da se predstavim; Imam 35 g, suprug 43. Lečimo se od steriliteta 5g. i za sada nismo ništa uradili jer baš nismo imali sreće sa lekarima.Uradila sam sve potrebne analize hsg,hormone itd i sve je bilo ok osim priolaktina koji je bio 2000 pa sada 800.Pila sam bromokriptin koji mi je smetao tako da ga sad ne uzimam pa vas molim za savet da li je dostinex malo bolji od ovoga tj da li se bolje podnosi.Suprugu je spermogram ok ali lekari kod kojih sam išla preporučuju vantelesnu i ništa dr.Uopše ne razumem njihov stav jer niko od njih mi nije od kada se lečim od 28g nije pratio ovulaciju,nije predložio insiminaciju, znam da ima nešto što se radi i putem krvi neka analiza to ćete vi možda znati, uostalom bili su nezaiteresovani da bilo šta tako urade osim da ti kažu koliko košta i kakav je postupakza vantelesnu.. Ja sam veoma neupućena u to ali čitajući razne forume na ovu temu shvatila sam da se radi o izazivanju veštačkog ciklusa, poremećaju hormona itd,itd. Meni se to ne dopada jer nebih volela da mi se ciklus pormeti jer je hvala bogu uredan na26-28 dana. Eto čula sam da u Beogradu postoji jedina ordinacija koja radi vantel. sa praćenjem prirodnog ciklusa pa me zanima da li to može. Što se tiče lekara nijedan od njih mi nije dao neku dijagnozu zašto ne mogu da ostanem u dr.stanju pa bih volela vaše mišljenje. Puno pozdrava iz Beograda vama i svim ženicama i nadam se da će i nas bog da obraduje
Gandra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jun 02, 2006 9:32 am

Post od Gandra »

Mozda za pocetak ne bi bilo lose da promenis lekara, da nadjes nekog ko se usko bavi lecenjem steriliteta. Najlakse im je da te odmah posalju na vantelesnu a ne probaju da do kraja odrade svu dijagnostiku i proceduru vezanu za sterilitet.Vidim da si imala problema sa prolaktinom,je si radila MR glave,vidim da inseminaciju niko nije probao niti je niko uradio folikumetriju?Zasto?!Nego ajde odmah na IVF kao da je 2000 evra nista!
Puno srece!!!
LIKI
Novi član
Novi član

hhVALA NA ODGOVORU GANDRA

Post od LIKI »

Hvala još jednom na odgovoru a što se tiče snimanja glave to nisam radila jer mi je lekar rekao da nema potrebe za tim. Što se tiče lekara nisam još odlučila kod koga ću. Možda ti imaš predlog za nekog lekara ovde u Beogradu. Pozdrav za tebe i sve najbolje
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Liki,
potrebno je da napiste Vasu pricu na nacin na koji je opisano u ljepljivoj...
Drugo..napisite nalaze HSG, analize speme Vaseg muza, vrijednosti hormona sa referentnim vrijednostima laboratorije, ritam Vasih ciklusa, opste zdravlje,lijekove, alergije...cujemo se veceras ili sutra.
Pozdrav,
ObGyn
LIKI
Novi član
Novi član

Hvala na odgovoru Obgny

Post od LIKI »

Tek sada sam pročitala vaš odgovor i hvala vam što ste mi odgovorili. Javit ću vam se za nekoliko dana sa potrebnim informacijama i nemojte mi zameriti ako se ne javim odmah pošto mi računar nije stalno dostupan. Sve najbolje i pozdrav od mene.
malina1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 22, 2006 10:51 am

Post od malina1 »

Ja sam imala problema sa prolaktinom,bio je 773,pila sam bromokriptin.Jeste da mi je u pocetku bilo lose od njega,vrtelo mi se u glavi,doktorka je i rekla da ce u pocetku biti tako,ali vremenom je to prestalo. Zbog visokog nivoa prolaktina nisam imala ovulaciju.Sad se to,hvala Bogu,sredilo i ja sam trudna 8 nedelja.Probaj da snizis nivo prolaktina do normalnih vrednosti uz pomoc lekova,mozda i ti budes srece kao ja!!! Puno pozdrava!!!!!!!
Odgovori