Maljavost grudi

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
HYANA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 15, 2006 5:49 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Maljavost grudi

Post od HYANA »

Imam 21 godinu i imam povecanu maljavost oko bradavica i izmedju grudi. Vjerovatno je uzrok nekog hormonskog poremecaja. Mene interesuje kako nastaju hormonski poremecaji, sta moze iziritirati te hormone da se maljavost jos vise prosiri, kako otkloniti malje sa tih predjela a da ne dodje do njihovog sirenja, i da li postoje neke kreme koje mogu da izazovu povecanu maljavost.
Unaprijed zahvalna
I was loving you like a child,
All the time you were smiling
The same smile....
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

Pozdrav Hyana,
bilo je ovde na forumu u par navrata razgovora na temu PCOS (sindrom policisticnih jajnika) koja se doticala izmedju ostalog i problema maljavosti......
obgyn napisao:Hirzutizam predstavlja pojacanu dlakavost u predjelima koji su tipicni za muski tip dlakavosti kao sto je izmedju grudi, unutrasnje strane butina, ledja, oko bradavica, izmedju pupka i pubicnog predjela, licu, straznjici...a istovremeno opadanjem kose sa skalpa ( glave ).
Sve te promjene su posljedica efekta muskih spolnih hormona na folikul dlake. Masna koza i akne se veoma cesto srecu udruzene sa pojacanom dlakavoscu.

Osnovna dva izvora muskih spolnih hormona ( u daljem tekstu adrogena ) u zenskom organizmu jesu jajnici i nadbubrezne zlijezde. Nacesci uzroci hiperandrogenizma ( povecane koncentracije androgena ) kod zena jesu:
1. PolyCystic Ovarian Syndrome PCOS
2. tumori jajnika
3. tumori nadbubreznih zlijezda
4. Kongenitalna adrenalna hiperplazija sa pocetkom u odraslom dobu
5. Lijekovi tipa Danazol, Climacteron
6. Idiopatski hirzutizam koji se nalazi u asocijaciji sa redovnim ciklusima i normalnim nivoom serum androgena i srece se kod zena iz mediteranskog podneblja i istocnih dijelova Indije.
citat je sa ovog topika: http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... light=pcos ,

. . . . a pogledaj i ovaj: http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... light=pcos ,

takodje o PCOS, mozda se pronadjes negde medju tim redovima......... Ako ne, napisi svoj slucaj i pitanje na nacin opisan u "lepljivoj", sa kompletnim(!!!) podacima, da bi neko od dr-a mogao da ti odgovori....

Slika , jane_doe
HYANA
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od HYANA »

Htjela sam zahvaliti na datom odgovoru i konsultaciji, ali nazalost od ponudjenih problema ni jedan nije nalik mom.. pa da posnem

- imam 21 godinu visina 170, 55kg.
- Menstruacija redovna
- Bez trudnoce
- Nemam problem sa jajnicima
- Aktivan pusac
- Otklanjam malje u predijelu nogu i donjeg stomaka od 17 godina, sto se podrazumijeva da je doslo do njihovog prosirenja
- Osjetljiva mjesoita koza
- rU predijelu grudi i grudnog kosa, moja koza je normalna
- Fizicki djelimicno aktivna( fitnes)
- Pretezno jedem samo suvu hranu
- Alergicna na mlijeko
- Izbjegavam tablete
Na nekom sajtu sam vidjela da na tijelu mlade osobe ne treba stavljati previse hranjljive kreme. Ja sam stavljala kremu "Plantoderm" i prosto sam sigurna da je ona prouzrokovala rast malja u dijelu grudi jer kao manja imala sam problema sa bubuljcama u tom dijelu, i na licu ( na licu sam imala par istih malja koje sam otklonila el. depilacijom)takodje.

MIslim da su ovo jedine informacije koje smatram da bi bile korisne za
moju vrstu problema. I smatram da nemam nekih vecih hormonalnih problema. Interesuje me da li sam mogla nadraziti rast malja sa nekim od krema koje stavljam na svoje tijelo?
The same smile....
Zvučnik
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 15, 2006 11:20 pm
Kontakt:

ODGOVOR

Post od Zvučnik »

MOJI PROBLEMI SU SLIČNI.IMAM MALJAVOST OD 19 GOD.ZA KOJU SVI KAŽU DA JE GENETSKIA PREDISPOZICIJA.ZAŽENE JE VREDNOST 4,7,AZAMUŠKE 4,8.JA IMAM 10.MA MI GIN. KAŽE DA TO NIJE NIŠTA.VREDNOSTI PROLAKTINA SE MENJAJU I VARIRAJU,ALI GIN.KAŽU DA TO NIJE NIŠTA.AKO NAĐEŠ ENDOKRINOLGA JAVI DA ODEM I JA.
HYANA
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od HYANA »

Meni sigurno nije genetski, jer moja mama, starija sestra tetke bukvalno i nemaju malja po sebi , zbog cega im i zavidim , jedino ako sam na tatu povukla :lol: Ja ne volim mnogo doktore , bila sam prosle godine kod gineologa radio mi je neka ispitivanja i bilo je sve u savrsenom redu, tako da bih ipak pokusala sa nekom laganijom terapijom koju bih voljela neko strucno lice odavde da mi preporuci.
Unaprijed zahvalna
The same smile....
Odgovori