PONOVNI POKUŠAJ TRUDNOĆE

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

PONOVNI POKUŠAJ TRUDNOĆE

Post od minjab »

Ja sam se javljala i u nekoj prethodnoj temi Obgyn mi je ponudila pomoć.
Ja sam pre godinu dana počela sa analizama jer se ispostavilo da ne mogu da ostanem u drugom stanju,medjutim, pred kraj prošle godine prekinula sam sa ispitivanjima jer sam imala kardioloških problema(arithmija extrasistola ventricularis-verovatno uzročnik ne preležani virus-ne bitno)
Ja Vam šaljem rezultate koje imam i molim za komentar ili savet- bilo bi mi drago da čujem i vaše mišljenje .
Pregled UZ.
Uterus 57 * 39 * 45
Konture - pravilne
Tekstura - homogena
Endometrijum - debljina 10
Oarium dex -dimenzije 23 * 25 -tekstura normalna
Ovarium sin dimenzije 27 * 25 -tekstura normalna
Cervikalni bris -uredu
Suprugovi rezultati
Spermogram
Likvefakcija - nije ispraćena
Viskoznost -normalna
Broj spermatozoida - 72.5 * 10/V
Progresivno pokretnih - 0.30
Pokretnih - 0.10
Nepokretnih - 0.60
Spr.- Leukociti 8-16 u vidnom polju
Spermocitogram
Normalne forme -0.22
Abnormalne forme -0.78
Glava -0.35
Vrat -0.28
Rep - 0.15
Primedba: Na nativnom preparatu osim leukocita vidjena je algutinacija spermatozoida(++)

Molim Vas za savet , i da li po Vašem mišljenju imam nade za osmeh :cry: :cry: :cry:
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Dakle Minja Vi imate 33 godine, niste ostajali u drugom stanju do sada i pokusavate da ostanete u drugom stanju godinu i po dana sa pauzom u trajanju od 6 mjeseci zbog pretpostavljam virusnom miokarditisa koji je izazvao ekstrasistole ali ne i poremecaje ostalih funkcija srca...nadam se da ste imali ECHO srca i da je LVEF uredna.

Niste naveli koliko Vas suprug ima godina...ali ste naveli nalaz njegovom spermograma...iako mi nije jasno ono 70 mil...da li mislite u ml ili u kompletnom volumenu i koliki je volumen ejakulaata ?
Ono sto mogu da vidim jeste da ima jako nizak broj pokretnih spermatozoida ( 30% ) sto moze da se nadoknadi dobrim volumenom...i da ima leukocite i aglutinaciju spermatozoida...sto moze da bude nalaz asociran sa infekcijom...Ovo moze da bude problem i poslije ovakvog nalaza preporucila bih da uradit spermokulturu !

Sto se tice Vas...Vi imate redovne cikluse ( i najverovatnije ovulatorne i nema potrebe da se rade nikakve hormonalne analize osim TSH ako se odlucimo da radimo bilo sta ! sada ! ) i normalan ultrazvucni nalaz...niste radili HSG ! histerosalpingogram, sto bih preporucila kao slijedeci korak...ali nekako ti Vasi pokusaji jos ne ispunjavaju osnovni kriterijum sto je GODINA DANA NEZASTICENIH SEKSUALNIH ODNOSA, jer pretpostavljam da u dane ekstrasistola niste bili seksualno aktivni ili ste koristili kontracepciju....tako da Vi jos ne ispunjavate pravi kriterij za bracni infertilitet i potrebu ispitivanja uzroka.

Ja bih preporucila da suprug uradi spermokulturu...Vi TSH, i prolaktin i da ako je sve u redu da sacekate slijedecih 6 mjeseci, nastojite da se opustite i onda se javite ako se na desi trudncoa.

I naravno imate ogromne razloge za radost ! i za osmijeh na licu...od toga cesto sve pocinje. Srecno.
Pozdrav,
ObGyn
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Hvala na detaljnom odgovoru .
Što se mene tiče i kardioloških nalaza , ECHO je radjen ali ništa konkretno mi nije rečeno - pa pretpostavljam da je sve uredu.
Menstruacije redovne,nikad nikakve upale, ''najzdravija ginekološki'' -jedino što sam pre 4-5 god. laserom uklanjala HPV.Mada mi je rečeno da to nema veze sa trudnoćom (pošto ih više nema)
Tačno je da nisam radila HSG- mada mi nije ni predloženo bilo.
A što se tiče supruga ja sam Vam prepisala nalaz koji je on dobio,malo me zbunilo (jer kao laik sam videla da ima malo pokretnih spermatozoida) , ali nam je rečeno da to ne predstavlja neki veliki problem.A ostale parametre najblaže rečeno -ne razumem.
Vidim da sam opet propustila da ispišem sve što je potrebno , pa bih dodala da trudnoća nije planirana samo poslednjih godinu -ja sam u braku već 6 godina i nismo koristili nikakvu zaštitu,,a 6 meseci nisam bila seksualno aktivna zbog već navedenih razloga .
Pa eto, hvala Vam još jednom i poslušaću Vas za prolaktin i TSH.Ovde su saada odmori , čim mi se dr.vrati sa istog ,ja ću se oglasiti.
Iskreno HVALA. :P :P :P
Odgovori