Paradontalni džep

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
rapidrudy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 30, 2012 3:43 pm

Paradontalni džep

Post od rapidrudy »

Nešto sam načuo da u skorije vreme postoji "pasta" kojom se ispunjavaju paradontalni džepovi i da njen efekat traje nekih 6 meseci.
Da li mogu da dobijem nešto više informacija kako se zove ta "pasta", mišljenje o njoj i da li se može nabaviti kod nas?
Hvala
Dr Aleksandra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 05, 2013 11:05 am

Re: Paradontalni džep

Post od Dr Aleksandra »

rapidrudy napisao:Nešto sam načuo da u skorije vreme postoji "pasta" kojom se ispunjavaju paradontalni džepovi i da njen efekat traje nekih 6 meseci.
Da li mogu da dobijem nešto više informacija kako se zove ta "pasta", mišljenje o njoj i da li se može nabaviti kod nas?
Hvala
Ne razumem kakva pasta,Sta to treba da radi pasta u parodontalnom dzepu????Da ga popuni,da ne duva promaja kroz dzep?Ljudi,perite redovno zube,i idite na redovne preglede kod stomatologa-doktora stomatologije.
mrs***
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 13, 2008 2:07 am

Post od mrs*** »

Da postoji takvo sredstvo i nije pasta vec gel koji se zove elyzol ali nazalost na nasem trzistu ga nema i sluzi za obesklicavanje parodontalnog dzepa ali ne mozete ga koristiti sami vec to mor da uradi vas stomatolog ili parodontolog.A vi dr Aleksandra ako ne znate nemojte reagovati tako !A svakako se sto se tice posete stomatologu slazem :
Dr Aleksandra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 05, 2013 11:05 am

Post od Dr Aleksandra »

Dakle,reč je o leku,koji se aplikuje isključivo od strane lekara-stomatologa,ne može se kupiti u apoteci na recept,niti u prodavnici mešovite robe kao pasta za zube.Moja reakcija je rezultat moje dobre namere,brige o zdravlju i bezbednosti ljudi, i želje da se niko ne dovodi u zabludu.Tako da diskusiju o tome,području,načinu primene,indikacijama i sl.bolje prepustiti stručnim licima.Farmaceutska industrija je u ekspanziji,različiti proizvođači i različiti nazivi lekova istog ili sličnog dejstvenog principa,samo mogu da zbune ljude.
Odgovori