Bojim se...

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
xGuy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 03, 2013 3:26 pm

Bojim se...

Post od xGuy »

Pozdrav,

Danas sam imao stolicu, bila je normalna, ali kada sam se obrisao, na papiru sam video malko krvi. To je bilo samo jednom, proveravao sam da nemam jos, ali nisam imao. Mogu da kazem da osetim nekakve ''blage'' ranice na analnom otvoru trenutno. Ali skoro da su neprimetne.

Imam 18 godina, hemoroide nikada nisam imao, a da budem iskren ne znam zasto bih ih sada dobio. Tacnije, ja nisam bas upucen u hemoroide, ali citao sam po internetu da moze da bude to ili tumor..

Zbog te stvari sa tumorom sam se prestravio... Kod lekara se bojim da odem.
Ovo mi se nikada ranije nije desilo. Mada, moram da napomenem da u poslednjih nedelju dana ili dve imam problema sa stomakom. Naime, preko dana mi je sve okej, treniram, jedem normalno, a ujutru kada ustanem odmah mi se ide u WC i imam stolicu sa bolovima u stomaku(Kako kad, nekad i ne boli). Kada sve to prodje i kada bar mislim da sam se ispraznio, odmah posle kratkog vremenskog peorioda me opet potera u WC i sve tako jedno 3-4 puta za redom.

Ta stvar sa stolicom sa bolovima u stomaku mi se desava od kada znam za sebe. Tacnije, tokom svog zivota primetio sam da mi se to desava samo kada je hladnije vreme i kada sam pod stresom. Sta mislim pod hladnije vreme jeste da kada na stomaku osetim hladnocu, automatski mi se ide u wc. Dok kada je toplo ili leti nemam problem sa time.

Moja predpostavka je da mi se mozda ostetio taj deo tu dole zbog toliko izbacivanja pa je krenulo da krvari. Mada, bilo je malo krvi....

Izvinjavam se na ovolikom tekstu, ali hteo sam da objasnim sve do detalja kako bi mozda neko znao da me posavetuje ili pomogne.

Hvala vam unapred!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Bojim se...

Post od aa_aca »

Када се нешто деси само један пут, нема места паници и забринутости. Ако почне да се понавља, онда представља проблем. Могло је једноставно нешто из столице да ти огребе слузокожу црева и да због тога прокрвари.

Већи проблем је реаговање на хладноћу. Да ли имаш обичај да ходаш голишав и да не пазиш како се облачиш и где седиш? Реаговање дебелог црева на хладноћу говори у прилог томе да не водиш рачуна о облачењу.
xGuy
Novi član
Novi član

Post od xGuy »

Tako sam i mislio. Ali, kako da zalecim ovu ''ranu''?
Predpostavljam da svaki put kada bih imao stolicu sa ovom ranom, uvek bih je pogorsao na neki nacin. Samim tim bi mi se desavalo vise puta da vidim krv, zar ne? Da li da mazem neku kremu ili slicno?

Ne, nemam obicaj. Da budem iskren, ja volim slojeve na sebi tako da sam uvek dobro obucen. Mislim da je to neko genetsko nasledstvo. Moj otac ima skroz istih problema po pitanju stomaka.

Hvala vam!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Можда си добро обучен изнад појаса. Шта је са позадином, да не кажем дебелим месом? :D Водиш ли рачуна где седиш?

У сличним ситуацијама користим "Прополис крему" коју прави "Пчеларска кућа Ковачевић". Може да се нађе по продавницама здраве хране. Потпомаже зарастање рана, ресорпцију хемороида и још много тога.
xGuy
Novi član
Novi član

Post od xGuy »

Sedim na stolicama po ceo dan, bilo da je u skoli ili kod kuce. Ne verujem da je zbog toga iskreno...

Hvala vam na savetu! Sacekacu da vidim da li ce mi se jos jednom pokazati pa ako krvi opet bude bilo, potrazicu tu kremu.

Ako opet budem imao problema, javicu se ponovo u okviru ove teme.

Hvala jos jednom. :)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Није проблем седење по столицама осим ако су веома хладне. Проблем је седење напољу по бетонским и влажним клупама, ивичњацима и слично. Такође велики проблем су кратке зимске јакне које не покривају ни крста а камоли задњицу.

Све ово пишем због твог терања у ВЦ услед хладноће. Оно мало крви је занемарљиво ако се више не понови. Мене више брине то стално понављање реакције дебелог црева на хладноћу.
xGuy
Novi član
Novi član

Post od xGuy »

Ne sedim ni na kakvim betonima ni slicno. Znam da se pazim, a jaka ni mi je dobra i prekriva zadnjicu.

Ono sto je moguce da je problem je moja ishrana.
Malocas sam dobio savet da manje jedem pre spavanja. Ja imam obicaj da mi vecera bude velika pa je zbog toga mozda i problem sto ujutru imam problema sa stomakom.

Mnogi mi govore i savetuju me da ne jedem uvece ili da jedem, ali mnogo malo.
Imam takvu naviku da ne mogu da zamislim da ne pojedem nesto pred spavanje..

Desavalo mi se, ali vrlo retko, da me toliko boli da jednostavno hocu da zaplacem.
Bio sam kod lekara zbog toga i doktorka mi je samo rekla da kada mi se to desi, da pijem koka-kolu.. Ne pratim mnogo njen savet doduse...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Док сам био млађи, само ме је вечера држала у животу. Ништа нисам могао да доручкујем, ручао сам ту и тамо, али вечера ми је била главна. Не сећам се да сам имао проблема са столицом или стомаком и свакако то баш и нема везе једно са другим.

Покушај да мало детаљније објасниш тај бол у стомаку. Да ли имаш грчеве у цревима који те терају у ВЦ или имаш нормалну потребу за пражњењем црева али приликом изласка столице имаш болове? Да ли ти је столица тврда, мекана...?
xGuy
Novi član
Novi član

Post od xGuy »

Potera me na WC, imam nekakve bolove pre da kazem, izbacivanja.
Desava se redje, ali prvo me boli, nekada slabije nekada bas jako, pa se onda ispraznim i tu bol prestaje.

Posle kratkog vremenskog perioda, opet osetim bol i opet se ponavlja proces i tako mozda 3-4 puta od momenta kada me uhvati to.

Ranije sam uzimao Probioptik kapsule i prolazilo me je.
Vise ih ne koristim toliko cesto.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ако ти помаже пробиотик то значи да нису у питању такозвана нервозна црева. Вероватно имаш блажу упалу или преосетљивост на неку храну коју си раније појео. Пробај да откријеш да ли је храна у питању. Вероватно би ти домаћи кефир пријао за црева.
Odgovori