Draga ObGyn,
pratim ovaj forum vec duze ali vama se tek sad javljam prvi put. Naime moj problem je sledeci:
Imam 24 godine, nisam radjala niti imala prekida trudnoce, jedino prije 4 mjeseca Crio terapiju grlica radi ranice. Potom je bilo sve u redu,koristila sam Nistatin i Polyginox radi Candide. Prije mjesec dana sam bila na pregledu radi pojacanog sekreta i bola u vagini ali ne konstantnog.Samo me zaboli nekoliko puta dnevno unutra i prekine.
Uradjen mi je PA (II),VS (V grupa) i data dijagnoza Endometritis Colpitis.
Dobila sam Orvagil vaginalete (10 dana) i Triagil tablete i ja i partner.Uradjen je kontrolni bris poslje terapije i VS je bio III grupa s tim sto sam skrenula paznju na blagi svrab koji je poceo dan ranije i dobila sam MacMiror complex vaginalete,uz savjet ispiranja sodom bikarbonom. Prvih 4-5 dana koriscenja vaginaleta svrab nije prosao ali se znatno smanjio,medjutim ja sam dobila menstruaciju u medjuvremenu i prestala sa terapijom (kao sto mi je receno), i svrab se u potpunosti sada vratio(ne previse ali iritirajuce).Na svoju ruku koristim mast Nistatin. Ostalo mi je jos pola terapije da nastavim,ali s obzirom da sam prestala za vrijeme ciklusa, nisam sigurna da ce ovih preostalih 6 vaginaleta srediti stvar,pa vas molim za predlog.
Inace, partnera nisam mjenjala 3 god, kontrolni brisevi prije 4 mjeseca su bili negativni na CHL, MYC, URE i BHemStrep, odnosi nisu bili iskljucivo sa kondomom, ali od te kontrole sa partnerom koristim kondom (bez izuzetka), pa sam sad malo zbunjena i po pitanju tog kako sam sad uspjela da dobijem V grupu koja se dobija seksualnim putem?Razumjem,ako ja vec nisam,vjek postoji mogucnost da je on to donio u vezu,jer su mi raniji brisevi bili u redu,ali zar i pored zastite? Iako je poslednji bris pokazao da sam se izljecila, molim vas koliko je opasna ova grupa,jeli seksualni kontakt jedini uslov prenosenja i jel se vraca kad se jednom izljeci?
Unapred vam hvala!
Postovana Obgyn
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Pod petom grupom se podrazumeva da imate trihomonas vaginalis, i to zaista nije nista za toliku paniku. Samo sledite uputstva lekara i odradite terapiju, koja i ne mora biti obimna i sve se vrlo lako sredjuje. On moze, ali i ne mora da se prenosi sex.putem jer je stanovnik debelog creva, pa je moguce da je i na taj nacin zalutao...