TRAZIM POMOC LEKARA

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
nikolick75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 24, 2013 4:30 pm

TRAZIM POMOC LEKARA

Post od nikolick75 »

Molim za pomoc nekog lekara vezano za dojke- onkologa ili hirurga koji bi mi preveo na srpski moju dijagnozu jer se ja kao dipl.ekonomista ne snalazim sa ovim strucnim izrazima. Inace imam 38 godina i vec 10 god.displazmicne promene na dojkama koje redovnim ultrazvucnim pregledima kontrolisem. U medjuvremenu sam rodila 2 deteta i oba dojila oko godinu dana. Poslednji kontrolni eho obe dojke je glasio:
"Dojke intermedijarne glandularnosti fibroglandularni parenhim dominira vecim delom korpusa guste strukture delom izmenjen po tipu fibromikrocisticne displazije sa prisutnim pojedinacnim mikrocistama/najveca sada desno MK OKO 6mm/obostrano na SGK i na GLK zone kondenzovanog gl.prenhima sa hiperehogenim odjecima. Desno SLK i ka DLK ranije opisivana hipoehogena bikonveksna preoemna dijametra oko 14*6 mm-i de novo GLK zona kondenzovanog gl.parenhima dijametra oko 15*8mm u lateralnom delu naglašene CD signalizacije. Levo SMK hipoehogena bikonveksna zona oko 6mm, i ranije opisivana promena levo GLK u kompleksnoj regresiji.Kutis i supkutis neizmenjeni.U aksilama se obostrano uočavaju lipomatozno transformisane lgl benigning UZ karakteristika.
Zaključak: Fibromikrocistična delom fibroadematozna gradja parenhimskog konusa dojki desno DLK FA I desno GLK adenomatozni plak."
Mene još interesuje da li bi sa ovom dijagnozom mogla planirati još jedenu trudnoću i dojenje.
Unapred zahvalna na odgovoru
Odgovori