za ginekologa
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Sep 01, 2005 12:33 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
za ginekologa
Ako osoba ima blazi oblik hiperprolaktinemije (8oomlU/l),nema poremecaje ciklusa,galaktoreju,glavobolje,povracanja itd.,sa terapijom je za mesec dana normalizovala nivo prolaktina ,kako NAJPRAVILNIJE dalje kontrolisati hormon(kojih dana u ciklusu,jednom mesecno,vise puta mesecno...).Kakav je pravilan nacin kontroliasanja osobe sa hiperprolaktinemijom?
Ja vec 4 godine ( tad sam prvi put kontrolisala tako da mozda traje i duze) imam hiperprolaktinemiju i sem povisenog prolaktina i blage galaktoreje nemam nikave druge smetnje. Radila sam magnetnu rezonancu ( da bi se vidole da li nemam tumor hipofize) jednom godisnje, a sad su mi savetovala jednom u dve godine posto ni skener ni dve magnetne rezonance nisu ukazale na postojanje tumora. Nije mi prepisana nikakva terapije jer endokrinolozi na institutu za endokrinologiju smatraja da u mom slucaja nema potrebe za terapijom vec samo za kontrolama koje kao sto sam rekla radim od ove gidine na dve godine a podrazumevaju kontrolu hormona i magnetnu rezonancu. Naravno ovo vazi samo ako ne dodje do pojave nekih novih smetnji ( poremecaj ciklusa, glavobolje, smetnje sa vidom...).