udna navlaka, fimoza, cirkumcizija,...
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
Re: udna navlaka, fimoza, cirkumcizija,...
Hvala na savetima, danas sam sam previo, kako je doktor i rekao.
Ova vazelinska gaza je cudo, stvarno se nista ne lepi skinuo sam kao od sale. Meni ovo izgleda ok, konci su cisti, jasno se vide, rekao bih da nema otoka.
Ne boli me nista. Ispolivao sam sve dobro hidrogenom, i onda naprskao bivacyn sprejom. Samo sam ga umotao u gazu, kao što Dr.011 reče, bez flastera. Glavić je slobodan.
E sad, desilo mi se nešto što me je jako uplašilo pa bih molio za odgovo, ako je moguće što pre. Naime, mokrio sam pre previjanja. I prvo mlaz nije uopšte hteo da... kako bih rekao izađe iz rupice, onda je počeo snažno, ali neverovatno tanko. Nakon toga sam ja "pritisnuo" malo jače i krenulo je, ali uz snažan bol, kao da je pukla koža bukvalno! Ne shvatam šta se to dešava, u principu mi ta rupica deluje manja nego što je bila, kao da se zatvara. Da li je to normalno u ovoj fazi, šta se to dešava i da li bi trebalo da zovem doktora?
Hvala!
Ova vazelinska gaza je cudo, stvarno se nista ne lepi skinuo sam kao od sale. Meni ovo izgleda ok, konci su cisti, jasno se vide, rekao bih da nema otoka.
Ne boli me nista. Ispolivao sam sve dobro hidrogenom, i onda naprskao bivacyn sprejom. Samo sam ga umotao u gazu, kao što Dr.011 reče, bez flastera. Glavić je slobodan.
E sad, desilo mi se nešto što me je jako uplašilo pa bih molio za odgovo, ako je moguće što pre. Naime, mokrio sam pre previjanja. I prvo mlaz nije uopšte hteo da... kako bih rekao izađe iz rupice, onda je počeo snažno, ali neverovatno tanko. Nakon toga sam ja "pritisnuo" malo jače i krenulo je, ali uz snažan bol, kao da je pukla koža bukvalno! Ne shvatam šta se to dešava, u principu mi ta rupica deluje manja nego što je bila, kao da se zatvara. Da li je to normalno u ovoj fazi, šta se to dešava i da li bi trebalo da zovem doktora?
Hvala!
moguce je da se zbog otoka rupica malo zatvori i bude problema sa mlazom, sto je privremeno, inace samom intervencijom ne moze da se suzi...
Ne rekoh da je operscija uradjena a privatnoj klinici u Beogradu 1.02.2013.god. Trinaestog dana izvadjeni konci,nista strasno. jos uvek,ali osetno manja preosetljivost glansa na dodir. Od kada su izvadjeni konci nema vise budjenja zbog erekcija I sve je mnogo bolje I lakse,jedino s donje strane je otok,poprilican I sporo nestaje. Na gornjem delu gde je bio sav u duzini oko jedan cm nije bas najbolje zaraslo te ese ponekad moze videti na gazi trag sukrvice kad ga brisem posle kupanja.Tu mi se najvise zateze kozica kad je u erekciji. Ipaktu nije razvucena kozca vec se vidi jako tanak oziljak od reza. Doktorka je prezadovoljna,nikakve infekcije ili nepravilnosti nema I pretpostavlja da odnos mogu da imam kad prodje mesec dana od operacije..Vazan savet iz svog iskusta:-) sto manje erekcija,dakle zamolite voljenu da vam ne pravi drustvobar tri nedelje. Sto manje reaguje,brze I bolje ce da sraste..Primetio sam da je I duzi I deblji pri erekciji.
@baako
Lakne mi kad cujem necije pozitivno iskustvo. Citam po nasim i domacim forumima sve i svasta, pa mi je drago kad cujem da nekome ide sve po planu.
Ja sam pitao doktora telefonom danas oko mokrenja, koje je sada normalno.
Rekao mi je da je moguce da se stvara skrama na glavicu, jer ga nisam prao, a jer je sada non stop izlozen. Rekao mi je da ako ne mogu da izdrzim bol, prebrisem vrh glavica toplom vodom ili kamilicom, i da cu skinuti skramu. Za tim za sada nije bilo potrebe, jer je mokrenje skoro pa normalno.
Medjutim, deo koji je usiven, ispod glavica, cini mi se da je bas otekao, u odnosu na juce. Ne znam zasto tek sad i da li je to normalno, a malo mi glupo opet da zovem doktora, pa ako neko od iskusnih zna neka kaze?
Lakne mi kad cujem necije pozitivno iskustvo. Citam po nasim i domacim forumima sve i svasta, pa mi je drago kad cujem da nekome ide sve po planu.
Ja sam pitao doktora telefonom danas oko mokrenja, koje je sada normalno.
Rekao mi je da je moguce da se stvara skrama na glavicu, jer ga nisam prao, a jer je sada non stop izlozen. Rekao mi je da ako ne mogu da izdrzim bol, prebrisem vrh glavica toplom vodom ili kamilicom, i da cu skinuti skramu. Za tim za sada nije bilo potrebe, jer je mokrenje skoro pa normalno.
Medjutim, deo koji je usiven, ispod glavica, cini mi se da je bas otekao, u odnosu na juce. Ne znam zasto tek sad i da li je to normalno, a malo mi glupo opet da zovem doktora, pa ako neko od iskusnih zna neka kaze?
otok moze da se poveca i naknadno, to je reakcija tkiva, i zbog same intervencije i zbog toga sto je sad podlozno iritaciji zbog otkrivenosti...ako mislis da se stvara krvni podliv mozes otici da ti to pogledaju, cak i to ne bude uvek za uzbunu, ali ako je samo otok, to ce se povuci uskoro, nije nikakav problem...
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Feb 18, 2013 1:48 pm
Imam samo jedno da ti kazem, i to ce ti mnogo pomoci
! Ako imas gusce koncice to znaci da su ti profi odradili i da ce ti sve lepo zarasti bez neravnina, a to ujedno znaci da ces dobiti jednu estetski usavrsenu alatku i da ce ti se promeniti zivot 

-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Feb 17, 2013 4:04 pm
Pozdrav svima...
pre 7 dana sam sam imao operaciju.fimoze..odstranjen mi je jedan deo kozice..tako da mi je sada u opustenom stanju glans pola otkriven..pre 3 godine sam uradio odstranjivanje frenuluma ali mi to nije pomoglo..
Pre tri dana sam se obratio korisniku Dr011 za neke savete i neizmerno mu hvala na razumevanju i savetima..
ipak odlucio sam da ovde napisem kako tece moj oporavak kako bi i drugi videli i eventualno nekome i pomogne..
kao sto rekoh 7 dana je proslo..otok je naravno i dalje tu u vidu prstena iznad glansa..ali dosta manji nego recimo pre 2-3 dana..trenutno me brine sukrvica koja se stvara kad pokusam da izravnam tu naboranu i otecenu kozicu..konce jos uvek ne vidim zbog toga..nemam utisak da li je srastanje pocelo upravo zbog te sukrvice...sve mi je nekako mesnato ako me razumete
ukoliko je neko ima slicna iskustva znacio bi mi neki kometntar i savet..a Dr011 ce se u svakom slucaju vec javiti
hvala svima unapred!
pre 7 dana sam sam imao operaciju.fimoze..odstranjen mi je jedan deo kozice..tako da mi je sada u opustenom stanju glans pola otkriven..pre 3 godine sam uradio odstranjivanje frenuluma ali mi to nije pomoglo..
Pre tri dana sam se obratio korisniku Dr011 za neke savete i neizmerno mu hvala na razumevanju i savetima..
ipak odlucio sam da ovde napisem kako tece moj oporavak kako bi i drugi videli i eventualno nekome i pomogne..
kao sto rekoh 7 dana je proslo..otok je naravno i dalje tu u vidu prstena iznad glansa..ali dosta manji nego recimo pre 2-3 dana..trenutno me brine sukrvica koja se stvara kad pokusam da izravnam tu naboranu i otecenu kozicu..konce jos uvek ne vidim zbog toga..nemam utisak da li je srastanje pocelo upravo zbog te sukrvice...sve mi je nekako mesnato ako me razumete

ukoliko je neko ima slicna iskustva znacio bi mi neki kometntar i savet..a Dr011 ce se u svakom slucaju vec javiti

hvala svima unapred!
-
- Novi član
Kao sto rekoh 7 dana je proslo..otok je naravno i dalje tu u vidu prstena iznad glansa..ali dosta manji nego recimo pre 2-3 dana..trenutno me brine sukrvica koja se stvara kad pokusam da izravnam tu naboranu i otecenu kozicu..konce jos uvek ne vidim zbog toga..nemam utisak da li je srastanje pocelo upravo zbog te sukrvice...sve mi je nekako mesnato ako me razumete 
hvala svima unapred![/quote]
E ovako cu ti reci. Prvo, ne diraj nista, ne eksperimentisi dok je zarastanje u procesu. Bitno je samo da odlazis redovno na previjanje i ciscenje dok rana ne zaraste. Ja sam imao osecaj da je sve krenulo naopako ( jos je i boja bila cudna od joda) ali kada sam otisao na previjanje doktor je rekao da sve tece po planu, cak i bolje.Te neravnine i nabori su verovatno posledica otoka, u mom slucaju je otok bio strasan (nadutost i razne deformacije u jednu stranu, jezivo) ali vremenom se sve vatilo u normalu, videces i sam, nemoj da brines. Sto se tice krvarenja, ja sam stalno imao problema sa time. Ni to nije strasno, moguce je da se povredjujes jer se pomeras ili kreces. Ja sam imao vraske probleme sa erekcijom (reakcija na punu besiku u toku noci i sl.) i stalno sam se budio i namestao. Ako ipak sumnjas da nesto nije u redu idi kod lekara i raspitaj se. U svakom slucaju, kad se sve zavrsi, shvatices da je vredelo mucenja

hvala svima unapred![/quote]
E ovako cu ti reci. Prvo, ne diraj nista, ne eksperimentisi dok je zarastanje u procesu. Bitno je samo da odlazis redovno na previjanje i ciscenje dok rana ne zaraste. Ja sam imao osecaj da je sve krenulo naopako ( jos je i boja bila cudna od joda) ali kada sam otisao na previjanje doktor je rekao da sve tece po planu, cak i bolje.Te neravnine i nabori su verovatno posledica otoka, u mom slucaju je otok bio strasan (nadutost i razne deformacije u jednu stranu, jezivo) ali vremenom se sve vatilo u normalu, videces i sam, nemoj da brines. Sto se tice krvarenja, ja sam stalno imao problema sa time. Ni to nije strasno, moguce je da se povredjujes jer se pomeras ili kreces. Ja sam imao vraske probleme sa erekcijom (reakcija na punu besiku u toku noci i sl.) i stalno sam se budio i namestao. Ako ipak sumnjas da nesto nije u redu idi kod lekara i raspitaj se. U svakom slucaju, kad se sve zavrsi, shvatices da je vredelo mucenja

Mene nervira sto stalno ima nesto... Dobro, kod mene je proslo tek pet dana, ali opet. Neki dan sam provalio da je oteklo, pre toga sam imao problem sa otvorom za mokrenje, danas previjam, jedva sam odvojio gazu od rane na glaviću, frenulum valjda, i krvarilo je više nego pre par dana.
Nije to ništa toliko strašno, ali dovoljno da se muškarac zapita da li je sve OK. Nekako imam utisak da je u pitanju operacija na kolenu npr, da bi mi bilo svejedno ali ovako... Stalno ima nešto što me kopka, da li je normalno, da li tako treba...
Evo sad mi je otečena leva strana kožice ispod glavića više nego desna?! A pri tom i ta krv kod frenuluma, iako mi je doktor rekao da samo ovlaš zavijem gazom, imam utisak da bi bilo bolje da to lepo uvijem i stegnem?
Pozz
Nije to ništa toliko strašno, ali dovoljno da se muškarac zapita da li je sve OK. Nekako imam utisak da je u pitanju operacija na kolenu npr, da bi mi bilo svejedno ali ovako... Stalno ima nešto što me kopka, da li je normalno, da li tako treba...
Evo sad mi je otečena leva strana kožice ispod glavića više nego desna?! A pri tom i ta krv kod frenuluma, iako mi je doktor rekao da samo ovlaš zavijem gazom, imam utisak da bi bilo bolje da to lepo uvijem i stegnem?
Pozz
-
- Novi član
Pazi, bolje je ne pritezati gazu. Moze da se dogodi da kasnije ne mozes da je skines tako lako. Uglavnom je lakse skinuti ako se skvasi hidrogenom. Vazno je napomenuti da se ova vrsta rane ne tretira kao i ostale. Obavezno morate voditi racuna o tome da rana ne dolazi u kontakt sa mokracom. Desi se da se gaza natopi i onda otezava zarastanje. Ja sam se sam previjao dva puta dnevno, koristio sam hidrogen za ispiranje i jod u manjoj kolicini. I zaraslo mi je mnogo brze nego sto je doktor ocekivao.Samo odrzite higijenu na nivou i uzivajte, sve mora da se odvija po planu. Inace skidanje koncica ne boli ni najmanje ali za sve one koji ovo procitaju a tek nameravaju da se obrezu moram da naglasim da je bolje ako vam udare koji koncic vise. Mene su zeznuli i stavili malo redje. Posledica toga je pojava koznih zadebljana koja mogu i da strce cak i onda kada se koza umiri i splasne.
A sto se tice tog neravnomernog otoka moram da kazem da je meni skoro ceo otok zaneo u levo, hahahaha
ali sve je ok na kraju!!!
A sto se tice tog neravnomernog otoka moram da kazem da je meni skoro ceo otok zaneo u levo, hahahaha

@ kalkulator
Xaxaxa, vidim da si lepo raspoložen i da vedro govoriš o ovoj temi što me jako raduje
I ja sam prešao na previjanje dva puta dnevno, ali stavim malo više gaze. Prosto mi nekako više prija dok je previjeno da je tako. Nisam imao ni nekih većih problema kod skidanja, malo se hvata za konce, ali poslednja dva puta sam skidao bez hidrogena (polijem posle).
Meni se čini da je sama rana ispod glavića, ta otekla koža skroz ok, osim činjenice da je "naduvana" - tako taj otok izgleda, kao cilindrični balon
. Rana kod frenuluma je onako, kilava dosta, ali tu i završava najviše mokraće, koliko god se trudio da održavam suvim. Opet, mislim da nije loše. Normalno se krećem, tu i tamo malo grebe i svrbi, ali u principu nemam neke tegobe, više me nervira taj otok, nego što je zaista problem.
Kada si ti prestao da koristiš gazu i da li si prestao da je stavljaš pre nego što si skinuo konce? Razmišljam i o mazanju neke kreme za skidanje otoka, barem po toj koži koja je nabubrela.
PS. evo danas je tačno 7 dana od operacij
Pozz i hvala
Xaxaxa, vidim da si lepo raspoložen i da vedro govoriš o ovoj temi što me jako raduje

I ja sam prešao na previjanje dva puta dnevno, ali stavim malo više gaze. Prosto mi nekako više prija dok je previjeno da je tako. Nisam imao ni nekih većih problema kod skidanja, malo se hvata za konce, ali poslednja dva puta sam skidao bez hidrogena (polijem posle).
Meni se čini da je sama rana ispod glavića, ta otekla koža skroz ok, osim činjenice da je "naduvana" - tako taj otok izgleda, kao cilindrični balon

Kada si ti prestao da koristiš gazu i da li si prestao da je stavljaš pre nego što si skinuo konce? Razmišljam i o mazanju neke kreme za skidanje otoka, barem po toj koži koja je nabubrela.
PS. evo danas je tačno 7 dana od operacij
Pozz i hvala
Jel ima neko ko je radio u NS privatno, da mi javi na pp gde je radio,koliko love,kako je ispalo? da ne cekam u Klinickom centru u NS,kontam da je to cimanje sa njima,mada moze i neko da se javi ko je radio u drzavnoj u NS da vidim kakva je tu procedura,koliko je cekao.Sve sam procitao moguce komentare od 2006 do 2013