Krv iz analnog otvora

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
CheGueMara
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 22, 2013 11:30 am

Krv iz analnog otvora

Post od CheGueMara »

Postovani,

Imam 30 godina, zdrava sam, inace ne pijem lekove osim seroksata i nisam nikada imala problem sa stolicom.
Problem koji imam javio se pre tri dana. Naime, na papiru sam videla osrednju kolicinu krvi iz analnog otvora. Sutradan je nije bilo, a danas se ponovo pojavilo. Osetila sam kao da imam neku ranicu i da stolica to iritira. Nema nicega u toku dana, samo neposredno posle praznjenja.
Od pre dve nedelje pijem lekove, kompleks B vitamina, bensendin, diklofen zbog isijasa i vec godinu dana koristim seroksat zbog napada panike koji su bili izazvani stresom.
Nemam bolove u stomaku, nemam gasove, stolica je uvek normalna i redovna, zdravo se hranim.
Hemoroide nemam, nisam nikada imala.
Pre mesec dana sam probala analni seks, ali nije nista bilo ni posle toga. Kasnije nisam ponavljala to iskustvo, niti cu ubuduce.
Zanima me da li treba da se obratim lekaru odmah ili da sacekam neko vreme da vidim kako ce dalje da se odvija situacija?
Unapred zahvalna na odgovoru.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Krv iz analnog otvora

Post od aa_aca »

У питању је крварење из дебелог црева чим је крв свежа. Вероватно хемороиди.

Интересантна је комбинација лекова: сероксат, бенседин и диклофен.

Цитат са једног сајта:
SEROXAT: moze da bude opasan u smislu da oko 10 do 20% muskaraca ima ozbiljene probleme sa sperkom, kvalitetom spreme, ejakulacijom itd dakle, stvarno moze da utice na plarianje porodice jer moze da smanji plosnost muskarca. Ovo je PROLAZNO. Najvaznije kod Seroxata je skidanje sa leka. To MORA DA BUDE JAKO JAO POSTEPENO jer je prijavljen veci broj suicida i raznih prblema kod naglog prekidanja terapije. dakle, lagano skidanje i nema frke. Postoje i neki tracevi da je Glaxo Smith Klein smutio neke rezultate da sakrije podatke o vaznosti laganog ukidanja terapije, da bi zgrnuli pare. Tu je bilo nekih debata itd ali lek je i dalje jedan od najprodavanijih jer su mu antidepresivna dejstva dobra.
Nikako ne bi smeo da se koristi sa drugim lekovima koji dizu nivo serotonina ili sa antipsihoticima (npr Halperidol), ali nigde nema podataka o sadejstvu sa anskioliticima. Studije tj experimenti na misevima su pokazali da nema problema ako se kombinuju seroxat i anksiolitici (bromazepam, alprozalam itd).
Najbolje kod Seroxata je da nakon duzeg uzimanja (par meseci) dovodi do anskiolitickog dejstva, dakle, nije potrebno da se kombnije sa anksioliticima tipa ksanaks, rivotril itd.
И ово је веома занимљиво: http://lijekovi-lijecenje.blogspot.com/ ... setin.html
Odgovori