Učestale bakterijske upale

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
nadastep
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 21, 2013 1:48 pm

Učestale bakterijske upale

Post od nadastep »

Već dugi niz godina (10-tak) imam problem sa bakterijskim upalama koje vrlo čestu uopšte nisu indikovane bilo kakvim uočljivijim fizičkim promenama. Po konstataciji problema rečeno mi je da je to posledica izlučivanja lekova iz organizma a koje moram da pijem jer patim od autoimune bolesti (Miastenija gravis).
Doze lekova koje sada pijem su minimalne ali problem i dalje postoji izraženiji nego ikada. Najčešće bakterije koje su konstatovane u brisu su streptokoke, enterokoke, ešerihija s tim što se obično smenjuju. To ide do toga da vrlo često obrnem i po tri ture antibiotika a onda ponovo i 4 kontrolni bris pokaže prisustvo neke bakterije. Dakle, iza mene je sada već višegiodišnje trovanje antibioticima koji očito ne daju rezultate.

Mišljenja lekara po pitanju mog problema su vrlo podeljena, od ideje konstantnog tretiranja antibioticima do toga da su to bakterije koje i ne treba lečiti, uz savet o uzimanju probiotika i oralno i vaginalno. Potom preporuka ispiranja tantum rosom svaki drugi dan do izričite zabrane vaginalnog ispiranja .....
Poprilično sam zbunjena i više nisam sigurna kako da se ponašam. Kao što više nisam sigurna da uzrok problema onaj koji mi je prvobitno rečen.

Na kraju da napomenem da sam veći vremena kako imam ovaj problem bila seksualno neaktivna a sada sam u postmenopauzi prerano nastaloj usled upotrebe kortikosteroida.
Volela bih da čujem mišljenje o mom problemu.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Učestale bakterijske upale

Post od aa_aca »

Шта друго него чајеви? Распитај се у Институту "Јосиф Панчић".

Веома је корисно ацидофилно млеко које прави Завод за млекарство у Београду (не оно из продавница).

Нисам установио да ли делује на бактерије али за вирусе је татамата домаћи препарат који се прави од белога лука и комовице.

Имаш и један препарат против ешерихије коли.

Домаћи кефир би ти сигурно помогао (кажем: домаћи).

Линкове, рецепте и текстове можеш да нађеш на мом сајту Ацин сајт (адреса и у профилу).
Odgovori