Zatvor

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Code94
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 11, 2012 11:11 am

Zatvor

Post od Code94 »

Stvarno imam problem i molim vas da mi pomognete. Uvek sam imala zatvor i velike probleme sa istim. Medjutim, uspesno sam ih resavala.Kad imam zatvor popijem mleko, jedem sljive, smokve, med, cimet...i uvek mi pomogne. Ali mi se cini da je problem sada veci nego sto izgleda. Da napomenem da trenutno nisam u mogucnosti da odem kod lekara. Dakle, nisam isla u wc nekih 4-5 dana, u petak me odjednom zaboli stomak, ali nisam mogla da idem u wc. Zanemarila sam to, uvece sam imala odnos sa deckom i uzasno me je bolelo kao da mi pritiska nesto i tera me u wc, mada nista. Prestali smo. Posle tusiranja sam stavila prst u vaginalni otvor da vidim zasto me je bolelo, i na samom pocetku napipam nesto kao da se nadulo i kad pipnem boli me...pitala sam majku ona kaze da je to zato sto mi se ide u wc da se nadulo crevo...sutradan sam ceo dan jela samo supu, sljive ma sve sveee sto me je ikad teralo da idem u wc i nista! :cry: Ima li iko ideju ili neko iskustvo sta bi ovo moglo da bude? Mnogo sam se uplasila. Hvala unapred
Filthy McNasty
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 22, 2012 1:16 am

Re: Zatvor

Post od Filthy McNasty »

Problem konstipacije je u principu disbalans crevne flore. Koriscenje odredjenih namirnica koje pominjes moze samo trenutno poboljsti situaciju, na duge staze moras promeniti nacin ishrane u korenu, uraditi ciscenje jetre, debelog creva , iskoreniti/drzati pod kontrolom patogene repopulacijom acidofulus i bifidus bakterija, koje ce drzati digestivni sistem u ravnotezi.

Za trenutno olaksanje problema, nama nista bolje od magnezijuma ( magenizjum hlorid) + vitamin C (ako mozes da nadjes natrijum askorbat) , proteruje i najjacu konstipaciju.
Code94
Novi član
Novi član

Post od Code94 »

Hvala puno na odgovoru. Icicu kod lekara za neki 5 dana posto nisam u svom mestu. Zanima me, sta bi moglo da bude to sto sam napipala?
ucho
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 09, 2012 12:03 pm

Post od ucho »

Imate jedan novi preparat na tržištu zove se Colon Cleanse jako je dobar pogledajte na stranici www.zdravizivot.rs, meni je pomogao
MacaCica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 24, 2013 5:41 pm

Post od MacaCica »

Ja imam isti ovakav problem...Kako si se resila toga??
Code94
Novi član
Novi član

Post od Code94 »

Resila sam se ovim sirupom http://cdn-img.aponeo.de/08860713-lactu ... rup-b1.jpg Lactulose-saar, odlican je, stvarno sam imala ogromnih problema, ovo mi je pomogli i naravno kuvana hrana .
Code94
Novi član
Novi član

Post od Code94 »

Resila sam se ovim sirupom http://cdn-img.aponeo.de/08860713-lactu ... rup-b1.jpg Lactulose-saar, odlican je, stvarno sam imala ogromnih problema, ovo mi je pomogli i naravno kuvana hrana .
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Meni pomazu ovsane pahuljice-makar 2 puta nedelno za dorucak--potopljene u mleko ili vodu-ja pravim sa pola/pola i prokuvam--jedem ujutru, pripremljene prethodno vece- naravno drzim u frizideru nocu i podgrejem malo pre jela.
goran964
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 10, 2013 9:03 am

Post od goran964 »

Problem opstipacije creva je dosta rasprostranjen ali u osnovi ni malo jednostavan.Ako nema patoloških promena,jedan od uzroka može biti poremećena crevna flora,neadekvatna ishrana ali problem može biti i psihičke prirode,suprotno od pojave nervoznih creva kada kod osobe koja je pod trenutnim stresom dolazi do potrebe za trenutnim pražnjenjem creva.To što niste u svom mestu za takvu pojavu uopšte nije bitno jer dalje produženje tog stanja može izazvati zavezanost creva.pozz...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Да затвор до сада није решила, већ би била покојна.
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

naopakoooo
ne misli niko da do sad nije imala stolicu--vec da ima problem hronicno-pretpostavljam,a i drugi koji ovo citaju mogu iskoristiti ove savete-naravno
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

А јел? Е па, ако је тако, онда добро. :D
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

Pretpostavljam----mada bi bilo korisno da ona da svoj komentar---i sta se do sad desilo.
Odgovori